BK veldlopen masters: BRONS voor Patrick!

Patrick Vanderstraeten

Terwijl er al heel wat atleten van hun welverdiende rustperiode genieten, kwamen enkele VITA-atleten nog in actie op het Belgisch kampioenschap veldlopen voor masters in Lokeren. Sterkhouder Patrick Vanderstraeten pakte er een knappe bronzen medaille. (Foto: Eric Jolie)

Hoewel dit een BK voor de masters was, kwamen er ook nog enkele jonge atleetjes aan de start in de jeugdcategoriëen. Camille, Catho en Aline vertegenwoordigden onze club bij de benjamins meisjes met glans: ze werden respectievelijk derde, vierde én achtste! Een echte prachtprestatie!

Bij de jongens werd Odinn knap elfde en liep ook Lennon een knappe wedstrijd. Hij finishte niet veel later als twintigste. Bij de pupillen liep Bjarne eveneens een mooie wedstrijd door als elfde te finishen.

Het officiële BK voor de masters dan: bij de mannen 50+ pakte Patrick Vanderstraeten na een mooie wedstrijd op een heel zwaar parcours het bronzen plak. Naamgenoot Patrick Van Dorpe werd knap vijftiende in dezelfde wedstrijd. Jean-Benoit Hubert en Hendrik Maes finishten wat later als 28ste en 36ste. Bij de mannen 40+ liep  Mario Penne ook nog een degelijke wedstrijd gezien zijn verkoudheid. Hij kwam als 22ste over de finish.

Bij de vrouwen werd Rita Slabbinck 12de bij de vrouwen 55+ en finishte Els De Schuyteneer als 17de in een snelle wedstrijd bij de vrouwen 35+.