BK veldlopen: top 10 voor Camille, top 30 voor Annelies en Michiel

Michiel Baetens - Foto: Tomas Sisk

Afgelopen weekend kwamen achttien VITA-atleten in actie op het Belgisch kampioenschap veldlopen in Wachtebeke. Het veldloopseizoen werd afgesloten onder een stralende lentezon en natuurlijk ook met enkele knappe prestaties! (Foto bovenaan: Tomas Sisk – Andere foto’s: Patrick Van Dorpe & Sven Janssens)Odinn Van Damme

Steffi was de eerste en jongste VITA-atleet die de spikes mocht aanbinden. Zij werd knap 31ste van de 57 eerstejaars benjamins meisjes. Silke toonde karakter en werd in dezelfde wedstrijd 56ste. Bij de tweedejaars benjamins meisjes kwam onze topper Camille als 9de aan. Iets later kwam ook Fran aan de finish, zij werd 17de. Catho moest ook niet veel toegeven op haar leeftijdsgenootjes en werd knap 21ste. Zij werd op de voet gevolgd door Aline, die  22ste werd.

Bij de benjamins jongens werd onze andere jonge topper Odinn knap veertiende. De een jaar oudere Seppe finishte in zijn wedstrijd als 41ste op bijna 100 (!) atleten. Bij de tweedejaars pupillen meisjes werd Febe 67ste in een al even druk bezette wedstrijd als die van Seppe. In de wedstrijd van Bjarne bij de eerstejaars pupillen jongens waren er zelf meer dan 100 deelnemers; zijn 51ste plaats is dan ook een mooie prestatie. De een jaar oudere Arne werd mooi 93ste op 106 deelnemers op zijn eerste BK. Esteban werd dan weer 104de bij de eerstejaars miniemen.

Camille Hubert

Scholieren tot senioren: Michiel en Annelies in top 30

De categorieën voor de ‘groten’ dan: Emma Gabriël vocht zich naar een verdiende 37ste plaats bij de tweedejaars scholieren. Jorden D’hoe moest ook karakter tonen: hij finishte als 69ste bij de tweedejaars scholieren jongens.Emma GabriëlJorden D'Hoe

Bij de senioren vrouwen geen Hanne Verbruggen, zij moest zich beperken tot supporteren door een blessure. Annelies De Dyn kwam wel aan de start en liep een hele knappe wedstrijd. Ze finishte als 26ste!

Bij de mannen kwam het trio Michiel Baetens, Bert Vermander en David Van Den Broeck in actie. Zij finishten respectievelijk als 28ste, 51ste en 56ste op 97 deelnemers. Michiel werd eveneens 10de belofte en kon zo ook vasthouden aan zijn tiende plaats in het algemene klassement van de CrossCup bij de beloften.