Interclub Mannen: Vierde plaats én 28-jaar oud CR

Op de interclub in Ertvelde behaalden de mannen een knappe gedeelde vierde plaats in de afdeling ‘tweede landelijke A’. Het hoogtepunt kwam er op het einde van de dag: de 4x400meter-ploeg verbeterde het clubrecord uit 1988.

Net zoals vorig jaar werd de dag geopend met twee overwinningen. Jori Stroobants liep ‘op souplesse’ naar de overwinning in de 400 meter horden, in een tijd van 52.96. Wetende dat er vrij wat wind stond en Jori ook nog uitbollend over de streep kwam, zijn we zeker dat er volgende week een echte knaltijd zal uitkomen. Julian Cobbaert pakte na hem ook de volle 13 punten voor VITA. Hij zette de 400 meter vlak naar zijn hand in een tijd van 49.66. Jori pakte ook nog een knappe tweede plaats in het hinkstapspringen met 12m92. Siegfried De Coster zorgde op zijn beurt voor twee punten in het verspringen met 4m93.

Op de 100 meter deed scholier Lowi Sorgeloos het ook erg goed, hij liep naar een knappe tijd van 11.42 (wind 3.3m/s). Met die tijd zou hij op het PK, waar hij niet kon deelnemen, kampioen geworden zijn. Triathlonman Maarten Gabriël kwam aan de start van de 800 meter met het doel een punt te pakken en verbaasde toch enigszins door drie punten te pakken in een knappe 2’09″37 na een doorkomst in 60 seconden. Trainingsmakker Michiel Baetens liep in de 1500 meter een verstandig begin maar kwam na 600 meter te vroeg op kop waardoor hij in de laatste ronde nog door enkele atleten voorbijgestoken werd. Met 4’09″12 zet hij wel een seizoensbeste prestatie neer. ‘Mister Blompot’ Tiemen Van Steenberghe deed ook zijn duit in het zakje, hij pakte op de 3000 meter een punt. Een echte teamspeler! Ook master Bruno De Corte hielp het team goed, hij liep achter het jong geweld zijn eigen wedstrijd en liep solo naar een PR van 17’04″71 op de 5000 meter, goed voor twee punten.

Ook de werpers deden het uitstekend. Jonas zorgde voor een vijfde plaats in het hoogspringen met 1m90 en werd ook tweede in ‘zijn’ speerwerpen met een worp van 52m48. Nils Baruffa zorgde ook nog voor een negende plek in het kogelstoten en Sammy Stroobant werd knap vierde in het discuswerpen met 32m30, al zat er volgens zijn trainer meer in.

Preben Herregodts schoot bij de 200 meter als een raket uit zijn startblokken en zorgde voor een vierde plaats en acht punten met een tijd van 23.09. Op de 4×100 meter liepen de jonge atleten Lowi Sorgeloos, Maarten lootens en Siegfried De Coster met (master)kapitein Yves Herregodts naar 47.42, goed voor drie punten. De beste atleten werden hier gespaard…

Ivan, Jori, Preben en Julian herschrijven de geschiedenis

Jori Julian Preben Ivan 4x400 interclub

Waarom werden de snelste atleten gespaard? “Een aanval op het clubrecord uit 1988 van onder andere voorzitter Peter Bliki“, vertelde trainer Ludwig Cardon. Met trillende vingers (en meer zenuwen dan zijn atleten) vond hij nog net op tijd zijn chronometer voordat Ivan Sjuvarin als eerste aan zijn ronde mocht beginnen. Na een goede baanronde gaf Ivan de stok door aan Jori die meteen het gat toeliep op de koplopers en de stok doorgaf aan Preben die goed standhield. Julian mocht dan als laatste de stok aannemen en de zege thuis brengen. Luidkeels geroep weerklonk rondom de piste en Julian klokte af op 3″26″33. “Hebben we het?”. “Het is 3’26” maar ik weet de honderdste seconden niet!”, vertelde een trillende Ludwig. Enkele klikken later kwam de verlossing: CLUBRECORD!

Een afsluiter van een geweldige namiddag met dank aan alle trainers: Frans Mattens, Ludwig Cardon, Anja Van Biervliet en Erik De Bremaker. Maar ook aan alle supporters!