Vlaams kampioenschap: Schot in de roos voor VITA

Sara segers kvv 2016

Afgelopen zondag trokken we met zeven atleten richting Oordegem om er deel te nemen aan het Kampioenschap van Vlaanderen. De atleten werkten bijna allemaal een uitstekende wedstrijd af. Sara Segers was alweer de uitblinker van de dag, zij kroonde zich tot Vlaams kampioene op de 800 meter.

Preben Herregodts kwam in de voormiddag al aan de start van de reeksen op de 100 meter en zette meteen een persoonlijk record neer. Met 11.32 is hij weer ‘de snelste man van VITA’. Proficiat Preben!

Enkele uren later waren halvefondlopers Michiel Baetens en Sara Segers aan de beurt. Michiel kwam in een snelle race terecht en kon helaas net niet de kopgroep volgen waardoor hij de laatste 700 meter van de wedstrijd alleen liep. Met 4’02″96 doet hij wel zeven seconden van zijn seizoensbeste prestatie af. Sara, vooraf topfavoriete met de snelste tijd, maakt haar favorietenrol waar door in de laatste 100 meter met een verschroeiende versnelling naar het goud te snellen.

De sprintersgroep van trainer Ludwig Cardon en Anja Vanbervliet kwamen later op de dag in actie. Elise Lasser liep tussen als jongste atlete in de finale van de 400 meter naar een knappe vijfde plaats in 55.65, daarmee komt ze in de buurt van de limiet voor het EK voor scholieren. Julian Cobbaert nam ook de baanronde voor zijn rekening, hij verbeterde zijn PR naar 48.79 en duikt zo voor de tweede keer onder 49 seconden. Met die tijd strandde hij ook net naast het podium.

Jori Stroobants kende door de hevige wind een mindere dag, met 53.22 en een vierde plaats was hij dan ook niet tevreden. Maar niet getreurd, volgende week kan hij zich opnieuw bewijzen! In het hoogspringen verging het Sarah De Vogelaer ook niet goed, zij liet de lat drie keer vallen op 1m65 en werd zo zesde.

 

Uitslag
Foto’s met dank aan Sven Janssens