Interclub Vrouwen: Zesde plaats ondanks enkele afwezige atleten

Met een onvolledige ploeg, door ziek vallen van Camille en een  spoedoperatie bij Hanne (die ondertussen goed en wel achter de rug is), slaagden onze dames erin op de interclub in Zwevegem een knappe zesde plaats uit de brand te slepen.

FOTO’S

Amy Van Buggenhout startte de dag met de 100 meter horden, een nummer dat niet echt haar specialiteit is, maar ze slaagde er wel nog in om vijf punten te pakken met haar tijd van 19.62. Na haar liep scholiere Freya De Winter naar 66″04 op de 400 meter. Kimberly Vinck deed het erg goed op de 100 meter, zij dook met 12.94 mooi onder de dertien seconden en pakte daarmee de vijfde plaats en acht punten. Kimberly nam ook nog het verspringen voor haar rekening, met een sprong van 4m57 werd ze negende.

Op de 800 meter liep er niemand, aangezien Camilel Degieter forfait moest geven door een zware verkoudheid. Gelukkig konden we de overwinning wel naar onze hand zetten op de 1500 meter. Sara Segers liep makkelijk weg van de concurrentie en pakte zo de volle buit. Ook Elise Lasser zorgde voor een volle buit op de 200 meter. Zij hield iedereen af in een snelle 24″90. De derde VITA-overwinning van de dag ging naar Sarah De Vogelaer, zij won het hoogspringen met een sprong over 1m66. Rebecca Standaert gooide zich in het speerwerpen naar een verdiende negende plaats, zonder enige voorbereiding.

Annelies De Dyn kwam op de 3000 meter onverwacht aan de start aangezien Hanne Verbruggen daags voordien opgenomen werd in het spoed voor een operatie. Annelies knokte zich naar een knappe vijfde plaats, goed voor acht punten. Ze pakte ook nog drie punten in het kogelstoten. Op de 4×100 meter werd onze jonge (allemaal scholieren) ploeg nog knap tweede op amper vijf honderdsten van de winnaar. Met 50″05 zetten ze wel een clubrecord neer.

 

Met deze link kan je de resultaten vinden: hier