Elf keer prijs op Provinciale kampioenschappen

Foto: Sven Pieters
Foto: Sven Pieters

Ondanks de zon vaak afgewisseld werd met regen (en soms hagel), werd het zomerseizoen voor onze atleten vandaag officieel ingezet op de Provinciale kampioenschappen. En hoe! Elf medailles waren de onze, waarvan er drie een gouden kleur hadden!

Zaterdag 23/04 – Gent: GOUD & 2x BRONS!

Elise Lasser opende voor VITA het weekend in stijl: zij won de 400 meter in een schitterende tijd van 56.59, en dat in haar eerste 400 meter outdoor ooit! Een echte klassebak! Kimberly Vinck koos op zaterdag voor het verspringen, zij liet 4m61 opteken en werd daarmee knap zevende. Freya De Winter nam dan weer de 100 meter horden voor haar rekening. Zij liet de klok stoppen na 17.19. Hanne Verbruggen zorgde op de 3000 meter voor de tweede medaille van de dag. In winderige omstandigheden kon ze het kopduo net niet volgen in de laatste ronden en finishte ze als derde in een sterke 10’13″57. Zij hoopt in Herentals volgende week onder de tien minuten te duiken. Ook Jelske D’Hoe kwam in actie, zij koos voor het hinkstapspringen en pakte brons met 9.59m. Proficiat Dames!

Elise Lasser PK 400m 2016

Ivan Sjuvarin kwam als enige man in actie op zaterdag. Hij finishte in 24.94 op de 200 meter, geen slechte tijd als je weet dat Ivan onlangs de switch maakte naar de halve fond.

De uitslagen kan u hier vinden.

Zondag 24/04 – Sint-Niklaas: 3x BRONS 3x GOUD 2x ZILVER

Op zondag zagen we nog iets meer VITA-kleuren over het tartan lopen en dat zorgde voor alweer wat extra medailles. Kimberly Vinck verbeterde in de reeksen van de 100 meter bij de scholieren meteen haar persoonlijk record van 12.83. Later in de namiddag pakte ze in de finale brons in 12.88. Van een succesvolle seizoensbegin gesproken! Op de 800 meter ‘wandelde’ Sara Segers, net terug van een trainingsstage in Zuid-Afrika, naar de Provinciale titel in 2’19″49. In diezelfde reeks werd juniore Camille Degieter knap derde in haar categorie in 2’30″11. Elise Lasser pakte in de late namiddag haar tweede titel van het weekend door in 25.05 de concurrentie af te houden op de 200 meter bij de scholieren. Jelske D’Hoe liet op diezelfde afstand 28.77 op de tabellen zetten.
Kimberly Vinck 100m PK 2016

Arnout Schokkaert beet bij de jongens de spits af, hij finishte knap vijfde in zijn reeks op de 300 meter horden in 49.94, waarmee hij net onder de grens van vijftig seconden bleef. Sterk! Trainingsmakker Maarten Lootens werd bij de scholieren op de 400 meter horden knap derde in 61.16, waardoor hij dus ook met een medaille naar huis kon. Bij de senioren miste Jori Stroobants net de titel op diezelfde afstand, hij finishte wel in een snelle 53.59. Julian Cobbaert pakte dan wel weer de titel bij de junioren, zij het op de 400 meter vlak. Met een duik onder de vijftig seconden (49.90) had hij genoeg om de rest achter zich te laten. Ivan Sjuvarin liep na zijn 200 meter op zaterdag nog de 400 meter in 56.94. Michiel Baetens kende een mindere dag en werd tiende op de 1500 meter in zijn eerste pistewedstrijd bij de senioren in 4’10″29. Wat later pakte Jori Stoorbants opnieuw zilver, met 15.59 kon hij alweer net niet winnen op de 110 meter horden. Maar met zijn twee zilveren medailles in gedachte, kan je wel stellen dat hij goed in vorm is!

De uitslagen kan u hier vinden.

We kijken dus terug op een geslaagde seizoensopener! Op naar meer!