Jeugd opent zomerseizoen met knappe prestaties

Terwijl de cadetten, scholieren, junioren en senioren zich nog aan het voorbereiden zijn op hun eerste pistewedstrijd van het zomerseizoen kwamen onze jongste atleten al in actie op de jeugdmeeting van onze vrienden van Atletiekclub Pajottenland én op de Beker van Vlaanderen in eigen huis(meisjes) en Huizingen (jongens). Hieronder kan u een verslag lezen van de prestaties van onze atleetjes!

Vierkamp & Jeugdmeeting Gooik: Lars op het podium

Om het zomerseizoen officieel te openen trokken we met de club naar Gooik, om er deel te nemen aan de jeugdmeeting van Atletiekclub Pajottenland. Bjarne werd er knap derde in zijn reeks van de 60 meter, tweede in het verspringen (3m03), vierde in het hockeywerpen (15m51) en won de afsluitende 600 meter in 2’10″67. Trainingsmakekr Seppe kwam iets later over de streep als achtste.

Bij de pupillen meisjes werd Febe knap twaalfde in de vierkamp. Zij zette vooral een mooie prestatie neer op de 60 meter, waar ze haar reeks won met een tijd onder de tien seconden. Bij de jongens werden Senne en Xander respectievelijk derde en vijfde! Proficiat jongens! Ook Milan deed het goed, hij werd vijfde op de 1000 meter en liep ook mooie tijden  op de sprintnummers.

Bij de miniemen dames werden Yana en Janne vijfde en 22ste op de vijfkamp. Yana deed het vooral erg goed op de 80 en 1000 meter(3’52). Bij de jongens pakte Lars de bronzen plak door in elk nummer goed te scoren op de vijfkamp. Ook bij hem waren de 80 en 1000 meter zijn sterkste nummers.

Uitslagen

Lars

Beker van Vlaanderen meisjes

Onze pupillen en miniemen meisjes mochten in eigen huis de Beker van Vlaanderen betwisten en werden mooi achtste van de tien ploegen met heel wat nieuwe atleetjes in de ploeg. De sterkste prestaties kwamen van Hannah (60m horden, 3e, 13.77 en 80 meter 2e 12.25), Goedele (2de 60m 10.22), Febe (derde in haar reeks op de 60 meter), Keoni (3’51 op de 1000 meter), Merel (3’41 bij de miniemen) en Elien (5de bij het kogelstotenà Ook alle andere meisjes (Gitta, Julie, Iris, Naomi, Janne en Alixe) deden het voortreffelijk! Proficiat!Febe, Anneleen, Keoni en Vita

 

Uitslagen

Beken van Vlaanderen jongens

De jongens trokken een dag na de meisjes naar Huizingen en werden knap zevende. Senne pakte veel punten door zijn reeks te winnen op zowel de 60 meter horden als 60 meter vlak. Bo werd in het kogelstoten bij de miniemen knap vijfde met een worp van 7m08, goed voor 8 punten. Bij het hoogspringen miste Aiko op 10 centimer de top drie. Milan liep een goede 150 meter (23.95) en werd daarmee knap vijfde in zijn reeks. In de afsluitende 1000 meter finishte Xander derde bij de pupillen in 3’39 in zijn reeks. Bij de aflossingen werden de pupillen jongens ook nog knap derde in totaal. Langs deze weg willen wij ook nog Lars, Arvid, Nick, Kaelan en Esteban proficiat wensen met hun mooie prestaties!

Uitslagen