Doe mee aan de 10.000 Stappenclash!

VITA doet mee aan de 10.000 stappenclash en helpt Ninove de sportiefste stad van België te worden. Doe mee en schrijf je voor 1 mei 2016 in via volgende link: www.10000stappen.be/stappenregistratietool/ .

Eenmaal ingeschreven kan je lid worden van de subgroep “VITA” in de groep “Ninove”. Daarna kan je dagelijks of wekelijks je prestaties ingeven! Lees hieronder waarom je zeker moet meedoen!

Opgelet: inschrijven moet vóór 1 mei!Stappenclash

Doe mee aan de ’10.000 stappenclash’: samen leiden we Ninove naar de overwinning!

Meer dan de helft van de Vlamingen beweegt te weinig. Drie vierde van de dag brengt de Vlaming zittend of liggend door. Een eenvoudige manier om gezonder te leven is dagelijks 10.000 stappen zetten. Daarom neemt de stad dit jaar opnieuw deel aan de 10.000 stappenclash tegen andere Vlaamse steden en gemeenten. Van 30 april tot 28 mei nemen de inwoners van enkele Vlaamse steden en gemeenten, waaronder Ninove h et al stappend tegen elkaar op. De gemeente die na één maand de meeste stappen heeft gezet, is de grote winnaar en mag zich de actiefste gemeente of stad van Vlaanderen noemen.

10.000 stappen per dag

Onderzoek wijst uit dat 10.000 stappen per dag zetten ( en 8.000 stappen voor 65-plussers) hetzelfde positieve effect op je gezondheid heeft als elke dag een half uur extra bewegen. Dat kan zelfs door dagdagelijkse activiteiten zoals tuinieren of het huishouden. Het unieke aan het ’10.000 stappenproject’ is dat het toegankelijk is voor iedereen, ook voor wie minder van sport houdt of voor

Activiteiten

De stad organiseert verschillende mogelijkheden zodat iedereen meer kan bewegen

* Zaterdag 30 april: smaakzoektocht. Start tussen 13.30 uur en 14.00 uur aan de sporthal van Pollare

* Tussen zaterdag 30 april en zondag 28 mei: een vast uitgestippelde wandeling. Vrije start aan de kerk van Outer.

* Zaterdag 28 mei: massa aerobic op het Ninia plein. Begin om 10.00 uur.

* Wandelnamiddag voor het personeel van het stadsbestuur, OCMW…