Patrick en Erwin alweer vooraan in Opwijk

Afgelopen zondag werd er ook in Opwijk gecrosst. Enkele VITA-atleten verkozen de regionale veldloop van Opwijk boven de CrossCup in het verre Dour. Erwin Segers en Patrick Vanderstraeten toonden hun goeie vorm bij de masters.

Geen jeugd in Opwijk,  dus begonnen we de vedloop bij de senioren. Silke Segers zakte samen met haar vader af naar Opwijk en  toonde zich in goede vorm. Na iets minder dan twintig minuten kwam ze knap als zesde seniore over de streep. In dezelfde wedstrijd liepen master Gina Depetter en Rita Slabbynck respectievelijk als tiende en twaalfde masters over de meet.

Bij de heren kwamen onze twee beste 50+’ers Erwin Segers en Patrick Vanderstraeten in actie. Patrick had naar eigen zeggen zijn beste dag van het jaar en werd tweede, op amper acht seconden van de tien jaar(!) oudere winnaar. Ook Erwin deed het voortreffelijk: hij liep ondanks een korte nachtrust naar een mooie zesde plaats.