Veldloop Dour: Heroïsche omstandigheden

Met nog een week tot het Belgisch kampioenschap veldlopen in Wachtebeke te gaan, trokken afgelopen zondag enkele atleten naar het verre Dour om nog een laatste keer hun benen te testen. Voor de Masters was dit tevens het BK. De deelnemers werden getrakteerd op sneeuw, regen, hagel en een hoop modder – het was heroïsch! 

Emma Gabriël beet de spits af bij de scholieren meisjes. Zij toonde de afgelopen weken op training al heel wat progressie en kon in het sterke deelnemersveld goed haar mannetje staan. Ze finishte als elfde.Emma Gabriël

In de korte cross zagen we Sara Segers die de indoorhal even had ingeruild voor het veld. In omstandigheden die haar niet echt liggen werd zij toch knap zesde op amper twaalf seconden van de winnares.

Bij de junioren was Maarten Gabriël net als zijn zus aan zijn debuut toe in de CrossCup. Met amper enkele weken training in de benen werd het voor hem een solotocht achteraan de wedstrijd. Velen zouden in zijn plaats opgegeven hebben, maar Maarten finishte toch! Proficiat! Met wat meer training deze zomer zullen we onze triathlonman zeker beter terugzien!

Camille Degieter was net als Maarten en Emma ook  aan haar debuut toe in de CrossCup, dat steeds garant staat voor een sterk deelnemersveld. Camille liep een knappe wedstrijd in dezelfde wedstrijd als de groten en finishte knap als vierde juniore.

BK MASTERS

Bij de masters werd er gestreden om de Belgische titels. Jean-Benoit Hubert werd mooi dertigste bij de 50+, daarmee deed hij beter dan verwacht. We zagen bij de masters alweer een Gabriël  in het veld. David had helaas niet de benen van in Lennik en finishte als 62e algemeen en 21ste bij de 45+. Hij verlegt nu zijn focus naar de triathlon. In de zomer wil hij immers de Iron Man gaan doen!

David Gabriël

U kan de uitslagen hier bekijken