PK Veldlopen 1xGoud, 1xzilver, 2xbrons

Afgelopen weekend werd er in het stadspark van Maldegem gestreden om de provinciale veldlooptitels van Oost-Vlaanderen. VITA kon uiteraard niet ontbreken en kwam in grote getalen aan de start. Zowel jong en oud zette mooie prestaties neer.

De dag begon al meteen heel mooi met een vijde plaats voor Dalilah bij de eerstejaars benjamins meisjes. Chloë zorgde dan weer voor het eerste podium bij de tweedejaars met een derde plaats. Bij de jongens pakte Lars een knappe 8ste plaats bij de eerstejaars en pakte Maico zilver. Bij de eerstejaars pupillen meisjes kwamen Doutzen en Kyandra als 19de en 40ste op 63 atleten aan, mooi! Bij de jongens was het Siemon die sterk voor de dag kwam met een 14de plaats, net als Kobe, die 23ste werd. Bij de tweedejaars pakte Odinn de tweede bronzen medaille van de dag. Lennon volgde hem op de voet als 6de. Sterk! Bij de miniemen meisjes zorgde Catho voor een mooie notering met een 7de plaats, ook kort gevolgd door ene teamgenote want Aline werd 9de. Phoenix (13de) en Lore (16de) maakte de teamprestatie compleet. Dieuwke deed het ook voortreffelijk bij de tweedejaars, zij werd 25ste, kort gevolgd door Femke (34ste). Bij de eerstejaars jongens werd Darnell 22ste waarna Bjarne voor een mooie zevende plaats zorgde bij de tweedejaars en Jasper knap als 36ste finishte.

Over naar de ‘oudere’ atleten dan: Bij de masters waren we goed vertegenwoordigd: Frank finishte knap als 7de en 4de in zijn categorie. Luc won dan weer de wedstrijd bij de M50. Ook Guy liep een knappe wedstrijd, hij kam als 27ste aan. Randy (50ste) en Lucien (goud M75) maakten de teamprestatie compleet. Tot slot kwamen Sara en Michiel in actie op de korte cross, zij finishten elk als vijfde.