BK Cadetten & Scholieren: Arnout zorgt voor ZILVER!

Arnout SchokkaertOp het Belgisch kampioenschap voor cadetten en scholieren in Moeskroen heeft Arnout Schokkaert zilver gewonnen op het hinkstapspringen. Ook Yorben, Maarten en Freya zorgden voor knappe prestaties.

Yorben Lasser mocht in zijn eerste jaar in de atletiek meteen aantreden op het BK. Hij kon zich helaas net niet kwalificeren voor de finale van de 300 meter horden bij de kadetten. Met 44″40 hield hij wel een mooi PR over aan zijn wedstrijd. Arnout Schokkaert kon zich met 42″96 wil kwalificeren op zaterdag. Op zondag verging het hem wat minder, hij finishte achtste in 44″24. Wellicht zat daar de stevige wind en het hinkstapspringen voor iets tussen. Arnout pakte immers zilver met 11m81 (een nieuw PR maar ongeldige meewind hield deze prestatie uit de geschiedenisboeken). Proficiat Arnout,! (Volgende keer voor je op het podium gaat toch wat haarspray gebruiken als het zo hard waait?)

Op zaterdag liep scholier Maarten Lootens zijn 400 meter horden in 59″78, goed voor alweer een nieuw persoonlijk record, en dat in mindere weersomstandigheden! Van de meisjes kwam enkel Freya De Winter in actie. Zij deed het echter uitstekend en liep 15″87 (nieuw PR) over 100 meter horden. Wat later in het hoogspringen kwam ze tot 1m45, waarmee ze zich gedeeld achtste beste scholiere van België mag noemen dit jaar.