Interclub AC mannen: Behoud in 2de landelijke ondanks afwezige sterkhouders

Interclub Ac mannen 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nadat de vrouwen in zaterdag in Zwevegem hun beste beentje voorzetten, trokken de VITA-mannen op zondag naar Brugge. Met een gehavende ploeg was de gedroomde overwinning al snel weg maar gelukkig konden enkele youngsters toch nog voor het behoud in tweede landelijke zorgen. Het team eindigde uiteindelijk als negende.

Jori Stroobant opende met twijfels de dag op de 400 meter horden. Hij sukkelde al enkele dagen met pijn aan zijn hamstring maar wou toch zijn duit in het zakje doen voor de club. Helaas sloeg het noodlot toe en moest Jori opgeven na zo’n 150 meter. Ondanks de pijn kwam Jori daarna nog aan de bak in het hinkstapspringen, waar hij met een enkele poging beslag legde op de zesde plaats en zeven punten. Van karakter en teamspirit gesproken!

Ondertussen zorgde Jonas De Gendt – van nature een speerwerper – voor een knappe prestatie in het hoogspringen. Met 1m65 zorgde hij voor zes punten. Even later blies hij evenwel de concurrentie weg in ‘zijn’ speerwerpen met 53m17 waardoor hij de volle 13 punten pakte. Collega-werper Nils Baruffa werd ook opgetrommeld voor de interclub en voegde ondanks een gebrek aan training nog voor een zevende plaats en zes punten in het kogelstoten.

Op de baanronde werd youngster Maarten Lootens ingezet gezien toploper Julian Cobbaert met een lastige blessure sukkelt. Maarten deed het als scholier erg knap en pakte met 54″71 vijf punten voor het team. Lowi Sorgeloos, nog maar junior, pakte zeven punten op de 100 meter met 11″46.

Op de afstandsnummers kende Robbe Van Berlamont een iets mindere dag, hij finishte als tiende in 2’09″08.  Michiel Baetens liet zich dan weer aftroeven in een tactische wedstrijd op de 1500 meter, hij pakte wel nog acht punten. In de 3000 meter werd er een stuk harder gelopen en dat kon Bert Vermander wel smaken. Hij finishte als knappe vierde in 8’55″84 waardoor hij negen punten pakte voor het team. David Van Den Broeck liep een gedurfde 5000 meter. Hij werd beloond met acht punten en een mooie tijd van 15’45″16.

Intussen stond Arnout Schokkaert – als cadet de jongste van het team – zijn mannetje in het verspringen. Hij liet 5m45 optekenen en werd daarmee achtste, goed voor 5 punten.  Aan de andere kant van het plein pakte kersvers werp/jeugdtrainer Sammy Stroobant elf punten in het discuswerpen met 33m37.

Net voor de aflossingen liep Preben Herregodts nog naar een mooie 23″26″ op de 200 meter, goed voor zes punten. In de daaropvolgende  4×100 meter zagen we Lowi Sorgeloos, Yves Herregodts, Arnout Schokkaert en Siegfried De Coster naar ene mooie 46″88 lopen, goed voor vier punten. Een knappe prestatie van dit jong-en-oud-team!

In de afsluitende 4×400 meter geen Jori Stroobant of Julian Cobbaert wegens blessures en dus konden afstandslopers Robbe Van Berlamont en Michiel Baetens hun benen insmeren voor een snelle baanronde. Samen met Preben Herregodts en scholier Maarten Lootens zette zij een onverwachte tijd van 3’37″79 neer, goed voor vijf punten.