Vlaams kampioenschap: GOUD voor Hanne, ZILVER voor Elise en Sara

IMG_0113

Op het Kampioenschap van Vlaanderen te Heusden-Zolder was het voor VITA vrouwen boven. Hanne Verbrugge pakte de titel op de 5000 meter terwijl Sara Segers en Elise Lasser voor zilver zorgden op respectievelijk de 800 en 400 meter. Preben Herregodts liet knappe tijden optekenen in de sprintnummers. Bert Vermander verzekerde zich ten slotte van een mooie ereplaats op de 5000 meter.

Met de aanwezige wind werd het voor heel wat atleten moeilijk een een goede tijd neer te zetten. Preben Herregodts had echter geluk en kon genieten van de meewind in de 100 en 200 meter. Hij zette met 11″51 meteen een seizoensbeste prestatie neer op de 100 meter en dook met 22″87 ook mooi onder de 23 seconden, zij het met een ongeldige meewind.

Hanne Verbruggen liep haar eerste 5000 meter ooit op de piste en koos er in samenspraak met haar trainer Frans Mattens  voor om het tactisch te spelen. Rondenlang kon Hanne zich rustig houden achter haar concurrenten totdat ze ze met een knappe sprint allemaal achter zich hield aan de finish. Met 16″44″08 heeft Hanne nu ook het clubrecord in handen. Knap! Wat later op de dag trok Hanne ook nog naar Gooik waar ze de overwinning pakte op de ongewone 2000m in 6’29”, alweer goed voor een clubrecord!

Sara Segers, de andere poulain van trainer Frans Mattens, koos voor haar geliefde 800 meter. Ze controleerde mee de wedstrijd en moest aan de finish maar een concurrente voor zich dulden waardoor ze met zilver naar huis kon. Haar tijd van 2’12″95 mag er ook zijn!

Eerder op de dag had ook Bert Vermander al zijn spikes aangetrokken. Hij kwam in een zeer tactische 5000 meter terecht waar er gejogd werd tot op 600 meter van de streep. Hij finishte uiteindelijk als negende.

Afsluiten doen we met de prachtprestatie van Elise Lasser die ondanks een wel heel stevige wind op de 400 meter een knappe 54″91 liet staan op de klok. Ze pakte zo zilver en blijft zo ook niet heel ver verwijdert van de limiet voor het EK U20 in het Italiaanse Grosseto!