Veldlopen: Lennik & Berlare: Winst voor Bert + vier zilveren medailles

Bert Vermander

Afgelopen weekend werd er weer druk gecrost. Heel wat atleten zakten af naar het Pajottenland om er in Lennik het veld in te duiken. Bert Vermander kon er de korte cross naar zijn hand zetten terwijl Patrick Van Der Straeten zilver pakte. In Berlare liep een sterke Hanne Verbruggen naar een knappe tweede plaats. Hieronder vindt u een verslag van de twee wedstrijden.

Lennik

In Lennik mocht eerstejaars benjamin Steffi de spits afbijten. Zij liep een hele mooie wedstrijd en finishte als negende. Bij de een jaar oudere meisjes behaalde Aline haar tweede podiumplek van het jaar. Ze heeft nu al zilver en brons. Hopelijk kan ze dit seizoen ook nog eens winnen! Twee plaatsen na Aline kwam Catho als knappe vierde over de streep. Bij de jongens werd Neli ook knap negentiende bij de allerjongsten. Odinn liep ook alweer een geweldige wedstrijd. Hij pakte zilver! Proficiat! Lennon kwam iets later als negende, Nathan als negende,  Collin als 26ste en Dennis als 26ste op dertig atleten. Een VITA-geladen wedstrijd dus!  Bij de tweedejaars werd Seppe knap vijfde op amper zeven seconden van het podium. Lukas werd in dezelfde wedstrijd mooi 24ste.

Bij de pupillen ook weer heel wat VITA-geweld: Febe werd knap zevende en Hanne knap vijftiende. Bjarne liep zich ook mooi in de kijker door als zevende over de streep te lopen bij de jongens. Arne werd mooi 21ste.

De cadetten dan: Nathan Devalckeneer maakt een goede vooruitgang door op training hard te werken en dat vertaalt zich in de wedstrijd. Hij werd mooi zevende! Knap! Bij de scholieren finishte Emma Gabriël mooi als zesde bij de meisjes en Jorden D’hoe als vijfde bij de jongens.

In de korte cross zagen we Bert Vermander de wedstrijd domineren van begin tot eind. Hij kaapte zo zijn eerste overwinning weg. Robbe Van Berlamont finishte iets later als tiende. Hij is ook weer op de goede weg na een ongelukje met de fiets.

Bij de vrouwen zagen we ook een sterke Annelies De Dyn. Zij finishte als zesde. Silke Segers kwam niet veel later als knappe tiende over de streep. Gina Depetter, mama van Silke, finishte in dezelfde wedstrijd als 22ste.

Bij de masters zagen we alweer een hele sterke Patrick Vanderstraeten, hij finishte als tweede master. Erwin Segers werd negentiende.

In de laatste wedstrijd van de dag zagen we Bert Vermander nog eens opduiken na zijn overwinning in de korte cross. Hij maakte van de lange cross een zware training en finishte als achtste.

Berlare

In Berlare kwamen iets minder atleten aan de start, maar waren er toch ook mooie resultaten. Benjamin Silke liep een knappe wedstrijd en werd zestiende. Hanne Verbruggen etaleerde haar goeie vorm en finishte knap als tweede bij de senioren vrouwen na Barbara Maveau. Ook Rita Slabbynck liep in Berlare, zij finishte als 41ste bij de masters.