De tweede helft van het zomerseizoen: nog meer PR’s en CR’s

Julian en Preben

Het zomerseizoen zit er op en dus nemen we graag de tijd om eens terug te blikken op de tweede helft van een geweldige zomer. Heel wat clubrecords en persoonlijke records sneuvelden, maar ook enkele atleten namen deel aan internationale kampioenschapen. Kortom: een fantastisch seizoen bij VITA!

Werpers: Jonas De Gendt is kersvers Belgisch beloftenkampioen

Beginnen doen we dit keer met de wepers van trainer Eric de BremaekerNils Baruffa en Sammy Stroobant lieten weer enkele knappe afstanden optekenen op de eigen avondmeetings in Ninove. Zo mistte Niels net de grens van de vijftig meter in het speerwerpen en wist Sammy zich te verbeteren tot 9m25 in het kogelstoten. Kersvers Belgisch beloftenkampioen speerwerpen Jonas De Gendt liet de beste prestaties optekenen van VTA: 52m48 in het speerwerpen en 10m68 in het kogelstoten.Jonas De Gendt

Sprinters: CR, PR’s; ze sneuvelen allemaal!

Elise Lasser en haar trainer Ludwig Cardon op het EK
Elise Lasser en haar trainer Ludwig Cardon op het EK

Dat de tweede helft van het zomerseizoen een schot in de roos was voor trainers Ludwig Cardon en Anja Vanbiervliet, was u misschien al opgevallen door de vele artikels over hun atleten op onze website.

Cadet Arnout Schokkaert verbeterde zijn persoonlijk record op de 300 meter horden en 200 meter. Arnout nam ook voor de eerste keer deel aan een Belgisch kampioenschap.

In de scholierencategorie deed VITA het meer dan voortreffelijk. Maarten Lootens en Jordy Van Isterdael lieten hun snelle benen spreken en scherpten hun persoonlijke records op de 100 en 200 meter aan. Maarten deed dat ook nog eens op de 110 meter horden, waar hij de klok liet stoppen na 16″94 én op de 300 meter (39″40), 400 meter (56″83) én 400 meter horden (61″11). Knap werk Maarten! Maarten scoorde met 1890 punten eveneens goed op de 5-kamp in Zele ondanks zijn mindere werpnummers. De scholieren meisjes verging het nog net iets beter: Jelske D’Hoe, Elise Lasser, Freya De Winter en Kimberly Vinck scherpten zowat op alle sprintafstanden hun persoonlijk record aan en zetten de kers op de taart met een Belgische titel 4×100 meter bij de scholieren. Elise werd ook knap vierde op het EK voor scholieren op de 400 meter. Junior Amy Van Buggenhout verbeterde haar PR’s op de 200 meter en de 200 meter horden tot respectievelijk 28″94 en 36″22.

Julian Cobbaert nam ook deel aan een internationaal tornooi: hij verzekerde zich van een plaatsje in het 4x400m-team voor het WK junioren dankzij zijn geweldige tijd op de 400 meter (48″78). Julian liet eveneens goeie tijden noteren op de 100 en 200 meter. Zijn trainingspartner Jori Stroobant heeft ook een mooi seizoen achter de rug. Hij kwam enkele keren heel dicht bij zijn PR op de 400 meter horden en hielp ook mee aan de medailles in de estafettenummers. Preben Herregodts, ook lid van die geweldige aflossingsploeg, had een moeilijk seizoen maar liet in de laatste twee maanden toch zien dat hij hard gewerkt heeft aan zijn comeback na blessure. Sterk Preben!

podium Johnny KvV 2015

En dan is het nog niet over bij de sprinters: de twee ‘oudjes’ – maar probeert u hen maar eens te volgen – Yves Herregodts en Johnny Degieter lieten zich ook zien. Yves verbeterde zo het clubrecord bij de masters op de 400 meter horden en liep ook mooie tijden op de 100,200 en 300 meter én de 110 meter horden. Volgend jaar zal zijn hordentechniek nog een stuk beter zijn. Wees dus maar zeker dat die clubrecords nog aangescherpt zullen worden! Johnny’s voor keur gaat uit naar de vlakke nummers: hij liep 25″08 op de 200 meter, 39″75 op de 300 meter en 55″88 op de 400 meter. ‘Oud’ tussen de jonge atleten maar nog lang niet versleten!

Halve fond: Enkele oude bekenden keren terug naar VITA

Tot slot is er nog de groep van Danny Allebosch en Frans Mattens. In het tweede deel van het seizoen zagen zij enkele van hun atleten boven zichzelf uitstijgen. Zo liep Nathan Devalckeneer voor het eerst een pistewedstrijd (3’10 op 1000 meter) en liet ook scholier Jorden D’Hoe zich overhalen om een 800 meter te lopen (2’25). Robbe Van Berlamont zette zijn stijgende lijn door en heeft nu een PR van 2’05 (maar liefst twaalf seconden sneller dan vorig jaar!). Op de 1500 meter (4’31”) kan hij zeker nog groeien! Ook de meisjes deden het goed Femke Van de Velde, Emma Gabriël en Emilie Tuytschaever liepen respectievelijk naar 2’39, 2’42 en 2’54 op de 800 meter, wat voor alle drie een PR betekende. Emma verbeterde ook haar PR op de 1000 meter naar 3’28 en haar PR op de 1500 meter naar 5’31.

Jorden (links) en Robbe (midden)
Jorden (links) en Robbe (midden)

Senioren dan: Ivan Sjuvarin liep nog enkele goede 400’den maar kon niet rekenen op een uitschieter. Hij had nog graag een 800 meter gelopen maar dat lukte helaas niet na een ongelukkige val. Michiel Baetens liep ook nog enkele mooie tijden maar kon net als Ivan zijn PR niet verbreken. Beiden heren zetten nu alles in op de winter. Voor Hanne Verbruggen liep alles wel goed; zij verbeterde hij PR’s en pakte ook nog een clubrecord. Annelies De Dyn is stilaan weer op de goede weg, zij liep 11’07” op de 3000 meter. Silke Segers was net iets trager: 11’13”. Silke maakte deel uit van de aflossingsploeg op het PK te Aalst.  Verder zien we ook dat Dorien Van Dorpe en Kristien Arijs stilaan in vorm komen. Zij liepen samen met Camille Degieter en Hanne mee op het BK aflossingen de 4×800 meter.

Foto: Sven Pieters
Foto: Sven Pieters

De masters lieten zich ook opmerken: Bruno de Corte (9’41), Patrick Vanderstraeten (9’38) en Peter Geerts klokten mooie tijden op de 3000 meter. Bruno kon zich ook nog verbeteren op de 5000 meter tot 16’47 en Peter tot 16’43. Knap mannen! Secretaris Patrick Van Dorpe haalde zijn snelle benen nog eens boven en klokte 2’20 en 5’01 op de 800 meter en de Engelse mijl.

En dan dit nog: Bert Vermander, Neal de Schrijver, David Van Den Broek en Natan Reuter zullen zich opnieuw aansluiten bij onze trainingsgroep! Gevolgd door nog meer topatleten, maar dat zullen jullie weldra merken.

Vanuit het bestuur willen we alle atleten en trainers hartelijk bedanken voor dit schitterende zomerseizoen! Op naar de winter!

VITA zal er staan op de winterveldlopen!