BK aflossingen: GOUD voor 4x100m scholieren meisjes!

 

Freya Elise Kimberly jelske

Gisteren werden in Moeskroen het Belgisch Kampioenschap aflossingen georganiseerd. VITA stuurde drie aflossingsploegen.  Onze scholieren meisjes met Kimberly Vinck, Freya De Winter, Jelske D’Hoe en Elise Lasser liepen in de kwalificatie reeksen al een nieuw record en de beste tijd (48″75). In de finale deden ze daar nog een schepje bovenop: met 48″34 verbeterden ze de beste jaarprestatie, het clubrecord en werden ze Belgisch kampioen!

 Uiteraard volgde een tafereel van grote vreugde voor de atleten maar ook voor alle meegereisde supporters, trainers en bestuursleden. Een tweede ploeg dames met Hanne Verbruggen, Dorien Van Dorpe, Kristien Arijs en Camille Degieter traden aan bij de 4 x 800m AC dames. Zij streden hard voor elke seconde en finishten in 10’06″35, een knappe prestatie ondanks de afwezigheid van Sara Segers, die aan haar combeack werkt na alweer wat tegenslag.

Jori Stroobants, Lowie Sorgeloos, Jelle Vandemenschbrugge en Preben Herregodts namen deel aan de 4 x 100m en 4 x 200m. Op de de 4 x 100m klokten ze af in 44″48 en werden daarmee 9de, zij misten zo op een  haar na de finale.  Op de 4 x 200m werden onze jongens  twaalfde met een tijd van 1’33”70.

Preben Herregodts interclub 2016
Preben in actie op de interclub eerder dit seizoen

Vanaf nu staan Freya De Winter, Jelske D’Hoe, Kimberly Vinck en Elise Lasser dus in de geschiedenisboeken van VITA als het snelste kwartet op de 4×100 meter en als de Belgische Kampioen 4 x 100m scholieren 2016. Ze staan nu ook op de zesde plaats aller tijden 4×100 meter voor clubs bij de scholieren.

Proficiat aan de dames en heren voor hun prestaties en een welgemeende dank  U om onze club te vertegenwoordigen op dit BK!