Opnieuw succes in de veldloop te Lennik

Vierentwintig VITA-atleten waagden de uitstap naar de zware veldloop omloop te Lennik op een nogal winderige zondagnamiddag.  Het parcours werd hertekend, geen modderpoel meer, maar héél zwaar door de vele lussen en de te overbruggen hoogteverschillen. Vier atleten mochten het podium betreden.

Bij de jongste benjamins meisjes liepen Camille 7e, Aline 10e en Belle 20e een mooie wedstrijd. De jongste benjamin jongens stonden met vier aan de start,Seppe Dedyn 6e, Seppe Van De Velde 8e, Alejo 19e en Asah 29e trotseerden de koude wind.  Voor de  benjamin jongens van het geboortejaar 2007 eindigde Bjarne 2e op 2 seconden van de winnaar, Sybe werd 10e.

In de wedstrijd van de pupillen meisjes geboortejaar 2006 eindigden Febe 17e en Hadassah 35e. Bij de pupillen meisjes geboortejaar 2005 finischte Gitta 16e. Bij de oudste pupillen jongens liepen Xander 19e, Milan 26e en Stijn 36e elk hun eigen wedstrijd.

Robbe, scholier, wou voor het BK nog eens de spikes aanbinden. Hij startte sterk maar liet te vlug het hoofd hangen en zijn tempo zakken, hij eindigde nog met een sterke eindspurt in de benen 17e.

Alweer prijs voor Hanne en Camille

In de gemengde wedstrijd JSM dames startten 4 VITA dames. Hanne luisterde deze maal wel naar haar trainer Frans Mattens en liet twee te snelle deelneemsters weglopen en hield zich verstandelijk in een  groepje achtervolgers. Bij het nemen van de voorlaatste lus versnelde ze  en liet de concurentie letterlijk ter plaatse trappelen, zij eindigde dan ook sterk 3e.  Camille presteerde opnieuw heel sterk deelde haar wedstrijd goed in en eindigde alweer op het podium 3e,  misschien wel door de ongewone core stability training van vrijdagavond waar Camille de oefeningen  zelf aanbracht?

Bruno in een superdag op het podium

Annelies eindigde  6e en Silke  werd 7e senior dame in dezelfde wedstrijd. Na de dames was het aan de beurt van onze masters heren. Bruno was in zijn dagje vloog als het ware over de heuvels heen en nam met een ongeziene vaardigheid de lussen, hij mocht het podium vervolmaken als 3e. David met superbenen, na een training van 5 uur de dag voordien, liep binnen de top tien (6de), Jean-Benoit die steeds taxidienst doet op zondag eindigde 26e en Jan sloot de reeks VITA lopers af als 29e. Nu op naar Opwijk, Dour of naar het BK te Wachtebeke met gezonde verwachtingen.