BK Indoor Jun/Bel & Cad/Schol: Pech en ‘net niet’

Na het Belgisch kampioenschap Alle Categorieën afgelopen weekend vonden dit weekend de BK junioren/beloften en cadetten/scholieren plaats. Op zaterdag kende onze oudste ‘jeugd’ heel wat pech, zondag werd een dag van ‘net niet’.

Junioren en Beloften

Preben Herregodts startte de dag met de 60 meter vlak. Na een geweldige start leek hij op weg naar de finale en een dik PR, maar Preben voelde halfweg lichte pijn in zijn hamstring en nam het zekere voor het onzekere: hij finishte uitbollend in 7″56.

Julian Cobbaert werd op de 400 meter bij de junioren tot titelkandidaten gerekend. Hij liep de afgelopen weken zeer constant onder en rond de 50″ en volgens trainer Ludwig Cardon zat er een PR in. Maar helaas liep het helemaal fout af voor Julian. Hij werd bij de start door een official gevraagd om zijn handen achter de lijn te zetten terwijl hij vond dat ze wel goed stonden. Daardoor verloor hij spijtig genoeg zijn concentratie en maakte hij een valse start. ‘DIS’ was dan ook de ‘tijd’ die naast zijn naam stond. Volgende week zal hij samen met Jori Stroobants revanche nemen. Wij hopen alvast op een lage 49″!

Cadetten en Scholieren

Zondag, het BK voor cadetten en scholieren, was een dag van ‘net niet’. Kimberly Vinck hoopte onder de 8″ te duiken op de 60 meter vlak maar bleef daar 10 honderdsten boven. Ook Lowi Sorgeloos had gehoopt om zijn persoonlijke record aan te scherpen, maar dat lukte niet. Hoewel  7″48 natuurlijk nog steeds een mooie chrono is!

Elise Lasser had al haar pijlen gericht op de 200 meter, in de hoop haarzelf te overtreffen en een medaille te pakken. Ze liep een ijzersterke wedstrijd maar kwam met 25″03 helaas vier honderdsten te kort voor de bronzen plak. Ook Kimberly liep de 200 meter, zij won haar reeks in een seizoensbeste van 26″62. Proficiat!

We kijken dus terug op een minder geslaagd weekend, maar treuren niet! Sommige atleten zullen volgende week nog een laatste keer in actie komen en anderen verleggen hun focus naar de zomer.

 

De uitslag is hier terug te vinden