KvV Cadetten / Scholieren te Gent

KVV Jeugd indoor 18/01/14 – schitterende VITA resultaten !
Julian Zilver & Elise Brons en beide verpulvering clubrecord
5 extra finaleplaatsen

Zondag 18 januari, alweer een lange indoordag tijdens het Kampioenschap van Vlaanderen jeugd.
VITA werd vertegenwoordigd door 9 atleten. Ze behaalden heel mooie prestaties.

Jelske sprong met 4m55 naar een mooie 9de plaats. Myrthe wierp zich met de kogel een mooie 4de plaats (11m64).

Elise kon na 8”05 in de reeksen van de 60 meter stilletjes dromen van een podiumplaats. In een zenuwslopende finale liep ze wat verkrampt naar een 4de plaats in eveneens 8”05. Kimberly liep een verdienstelijke 8”11 en miste net de finale. Lowi liep een nieuw PR (7”75).

Freya sprong daarna naar een 7de plaats bij het hoogspringen (1m45). 1m50 zat er zeker in, maar de lat viel er jammer genoeg net af. Bij het hinkstapspringen zat Ebe wat in de knoei met haar aanloop, maar ze beloofde zich super te herpakken tegen komende wedstrijden!

In de finale van de 200 meter ging Elise zich herpakken voor het gemiste podium op de 60 meter. En hoe! Ze verpulverde haar persoonlijk record én het 7jaar oude clubrecord tot 26”03 en liep zich naar een bronzen medaille op slechts 2 honderdsten van zilver. De 26” muur kan tijdens het BK gesloopt worden. Kimberly kon niet onderdoen. In een wat ondankbare baan 1 én de beste reeks liep ze een goede 200 meter en bleef als 6de net boven haar PR (26”51).

elise

Maarten mocht “proeven” van zijn 2de 400. Hij liet zich een beetje insluiten maar liep toch een nieuw PR (58”14).

Na wat achillespeeskwaaltjes en ziekte begint Julian terug op dreef te komen. Met een sterke eerste ronde liep hij naar een 2de plaats (zilver) in verpulverde zijn clubrecord tot 51”10 (was 51”60). Julian wil tijdens het BK nog een tandje bijsteken. We kijken er reeds naar uit!

Finaal zorgde Jelske voor een 5de plaats én nieuw persoonlijk indoorrecord in het hinkstapspringen (9m71). Het clubrecord is stilaan in zicht, wie weet tijdens het BK?

VITA mocht tijdens het KVV Jeugd ook het diploma van Zilveren VAL Jeugdsportclub in ontvangst nemen. Dit belooft voor de toekomst!

(Ludwig Cardon)