Veldloop Zwijnaarde & Opwijk: Jeugd 3x op podia, winst voor Michiel

Onder een stralende winterzon trok VITA afgelopen weekend naar Zwijnaarde om er de crossspikes aan te binden. Het werd een succesvolle dag met podiumplaatsen van Odinn,  Camille en Catho bij de jeugd en een gouden medaille voor Michiel Baetens op de korte cross.

Audrey liep als eerste VITA-atleet bij de tweedejaars benjamins meisjes, zij werd mooi vijftiende. Daarna zorgde gevestigde waarde Odinn voor een knappe derde plaats bij de tweedejaars benjamins jongens. De een jaar oudere Camille en Catho konden dan niet onderdoen en werden respectievelijk tweede en derde en kwamen samen over de meet. Mooi gelopen meisjes! Bij de tweedejaars pupillen jongens liep ook Bjarne een sterke wedstrijd. Hij werd vijfde op amper drie seconden van het podium. Sterk! Bij de cadetten startte Alixe voorzichtig en kon ze nog enkele atleten oprapen. Zij finishte als twintigste.

Drie VITA-atleten namen deel aan de korte cross. Michiel Baetens en Bert Vermander liepen meteen op kop na de start waarna Michiel de leiding niet meer af gaf tot de finish. Bert moest wat gas terugnemen maar werd nog knap vijfde. Robbe Van Berlamont finishte iets later als zeventiende, hij doet daarmee ook beter dan vorig jaar. Op de lange cross knokte Annelies De Dyn zich naar een knappe twaalfde plaats. Bij de masters legde Els De Schuyteneer beslag op dezelfde plaats, Gina Depetter werd 16de.

Nog een sterk trio dan bij de masters mannen: een ijzersterke Bruno werd knap zevende. Iets later volgden Erwin Segers (20ste), die en mooie inhaalrace liep, en Mario Penne (27ste) die wat gas moest terugnemen na een snelle start. Jean-Benoit-Hubert werd tot slot 46ste.

Davy Vanderroost sloot ten slotte de dag af met een toch wel knappe achtste plaats in op de lange cross bij de senioren. Mooi werk Davy!

Ook in Opwijk zagen we enkel VITA-truitjes in het veld. Lennon werd knap zesde bij de benjamins jongens. Matthis kwam iets later als 17de over de finish. Aline werd dan weer mooi vijfde bij de eerstejaars pupillen. Leeftijdsgenootje Robbe fnishte als 21ste bij de jongens, op de voet gevolgd door Lukas die 22ste werd en Stijn die als 25ste finishte.