Veldloop Zottegem: medailles voor de jeugd

Een weekje na het PK troken we met heel wat VITA atleten richting Zottegem om er op een droog en heuvelachtig parcours. De atleten deden het fantastisch en brachten 4 medailles mee naar Ninove.

Allereerst mochten de kangeroes het veld in. Wout en Stan lieten de VITA-kleuren mooi zien en liepen elk een voortreffelijke wedstrijd. Bij de benjamins jongens wist Lars direct te starten met een zilveren medaille bij de eerstejaars. Kyrian, Casper en Lander liepen ook een mooie wedstrijd bij de tweedejaars. Bij de meisjes lieten Lize, Manon, Felin en Renee zich ook goed voorin zien. Proficiat meisjes! Bij de pupillen kwam Dalilah als 17de aan bij de eerstejaars, Chloë finishte dan weer ongenaakbaar als eerste bij de tweedejaars!! Bij de jongens wisten Odinn en Lennon zich voorin te nestelen als 2de en 4de. Odinn maakte de wedstrijd! Mattis (16de) en Emiel (20ste) maakten de teamprestatie compleet.

Catho, zus van Chloë, deed niet onder en pakte wat later op de dag goud bij de cadetten meisjes na een spannende strijd. Romée en Aline zorgden als 8ste en 12de voor meer VITA in de top10. Bij de jongens toonde Bjarne karakter, hij finishte als 6de. Lukas en Robbe bleven dicht bij elkaar en finishten als 21ste en 24ste. Bij de scholieren finishte Rani als 10de.

Bij de Masters finishte Mario als 14de en Randy als 23ste. Bij de 55+ viel Guy net buiten de top10 als 11de, Jean-Benoit volgde wat later als 18de.