PK Veldlopen Maldegem: 5x eremetaal

Afgelopen weekend vond het PK veldlopen plaats in Maldegem. Na enkele afgelaste veldlopen door Corona stonden heel wat VITA-atleten te popelen om opnieuw de spikes aan te trekken. Samen brachten ze 4 medailles mee naar huis.

De Kangeroes mochten zoals steeds de wedstrijddag openen. Op een snel parcours liep Wout een mooie wedstrijd. De benjamins deden niet onder: het drietal Casper, Lars en Kyrian wisten bij de jongens vooraan het pak te finishen. Feline deed dat ook bij de meisjes.

Bij de pupillen zorgde Chloë voor de eerste medaille: Zij pakte de zilveren medaille bij de 2de jaars terwijl Dalilah als 15de finishte bij de eerstejaars. Bij de jongens legde Maico beslag op de 26ste plaats. De jongens Lars, Tijl en Mats zetten ook een knappe teamprestatie neer (17de, 21ste en 37ste). Bij de miniemen konden we rekenen op sterkhouders Odinn & Lennon, die het Vita groen-zwart mooi vooraan in beeld brachten en als 3de en 5de finishten. Proficiat heren!

Over naar de ‘groten’ dan: vriendinnnen Catho en Aline (zie foto) mochten als eersten de spikes aanbinden. Catho zorgde voor een tweede zilver terwijl Aline als 27ste aankwam (beiden zijn nog eerstejaars!!). Bij de jongens wist Bjarne als 14de te finishen ondanks krampen, zonder loopt hij zeker top 10.

Van jong naar oud dan: de masters konden uiteraard ook niet ontbreken. Randy werd knap 38ste, Mario deed het nog net iets beter en finishte als 33ste en 4de 45+. Bij de 55+wedstrijd kwam Patrick Van Dorpe net tekort voor een top 10, hij finishte als 11de maar in zijn leeftijdscategorie werd hij wel 3de! Jean-Benoit finishte als 21ste. Om de dag af te sluiten zorgde Michiel ook nog voor brons op de korte cross bij de senioren.