BK AC: Zilver voor Elise op 400M

Het is al een vreemd seizoen geweest en zo was het BK er ook eentje. Het kampioenschap vond plaats achter gesloten deuren en voor sommige atleten gooiden hevige regenval ook roet in het eten. Maar er waren ook enkele lichtpunten voor VITA! Zo pakte Elise Lasser het zilver op de 400 meter.

Het was echter Sofie Cardon die als eerste in actie mocht treden. Zij strandde met een tijd van 75″05 in de reeksen van de 400m horden. Een mooie ervaring voor Sofie die nog mooie stappen kan zetten in de toekomst. Jori Stroobant mistte dan weer de reeksen op ene haar na. Hij kon zich niet van reekswinst verzekeren en zijn tijd van 54″06 was ook niet genoeg om met de verliezende tijden mee te gaan naar de finale. Spijtig, maar Jori zal volgend jaar wel weer in de finale te vinden zijn! Zaterdag werd dan wel heel mooi afgesloten met makkelijke reekswinst voor Elise op de 400m in 55″09. Ze verzekerde zich zo van een plaats in de finale op zondag waar ze in een knappe 54″30 enkel Camille Laus voor zich moest laten. Proficiat Elise!

Foto: Jasper Jacobs