BK Veldlopen: Jeugd en Hanne zorgen voor topnoteringen

Het duurde een weekje extra maar zondag werd er dan eindelijk gestreden om de Belgische veldloopdtitels in Brussel. VITA was natuurlijk ook van de partij, vooral bij de jeugd waren er enkele topprestaties. Bij de senioren vrouwen greep Hanne net naast het podium. Ze legde wel beslag op het eindklassement van de CrossCup.

Bijna traditioneel begon de dag goed met dank aan Dalilah die 5de werd bij de benjamins meisjes. Bij de tweedejaars zette Chloë die trend verder met eveneens een 5de plaats. Femke (39ste) en Lore (41ste) zorgden voor de teamprestatie in een groot deelnemersveld. Bij de jongens werd er niet ondergedaan: Maico pakte een knappe 6de plaats! Bij de eerstejaars pupillen meisjes liep Kyandra ook een mooie wedstrijd. Zij werd 48ste. Bij de jongens was het alweer VITA vooraan: Lennon en Odinn finishten in elkaars kielzorg als 10de en 11de. Ook bij de miniemen was er alweer VITA vooraan te vinden: Catho finishte als 18de, Sam als 28ste, Aline als 32ste en Camille als 53ste. Proficiat meisjes! Bij de jongens finishte Seppe als 52ste bij de eerstejaars en Bjarne als 30ste bij de tweedejaars.

Bij de senioren kenden Sara (20ste) en Michiel (64ste) elk een mindere dag. Hanne startte op de lange cross met hoge verwachtingen maar moest een snelle start bekopen. Ze finishte net naast het podium en werd even onwel, maar was na een tijdje gelukkig weer de oude. Hanne won ook de CrossCup en schrijft zo geschiedenis bij VITA! Proficiat Hanne!