Interclub cadetten & scholieren: meisjes 6de, jongens

Na een succesvol weekend interclub bij de jeugd was het afgelopen weekend de beurt aan de cadetten en scholieren om hun beste beentje voor te zetten. De meisjes kregen in Aalst enkele regen- en hagelbuien over zich maar lieten zich niet uit hun lood slaan en werden knap zesde. De jongens trokken op zondag naar Kortrijk en werden achtste.

Bij de meisjes werd Jana vijfde op de 300m horden en zorgde Lindsy voor een tweede plaats op de 400m horden. Ze liep eveneens haar limiet voor het BK, én dat op haar eerste 400m horden ooit! Proficiat! Op de 100m werd Jitte 5de bij de cadetten en legde Jente beslag op de 7de plaats bij de scholieren. Chemasi nam de 800m voor haar rekening en sprokkelde 3 belangrijke punten. Dat deed ook Jente bij de scholieren, zij pakte 1 puntje meer. Alixe deed het dan weer voortreffelijk op de 1500m bij de cadetten en werd 6de. Bij de shcolieren kon Merel niet onderdoen, zij werd vijfde. Op de 200m verging het ons nog beter want Julie  en Lindsy werden beiden derde bij respectievelijk de cadetten en scholieren. Op de 4x100m brachten Jitte, Julie, Febe en Chemasihet er eveneens goed vanaf, zij werden vijfde bij de cadetten. Scholieren Yana, Sofie, Jente en Lindsy werden zevende.

De kampnummers dan: een 7de plaats voor Sofie in het hoogspringen. Sofie verzilverde naar haar hoogspringen ook nog een 4de plaats in het verspringen bij de scholieren. Een achtste plaats was er voor Febe in het verspringen, een knappe 4de plaats voor Yana in het speerwerpen, een 8ste plaats voor Chemasi in het kogelstoten en een 8ste plaats voor Julie in het hoogspringen. Jitte werd vervolgens nog 7de in het speerwerpen en Yana 9de in het kogelstoten.

JONGENS

In Kortrijk begon Lander de dag met een vijfde plaats op de 300m horden. Arnout Schokkaert deed ons vervolgens even dromen met een overwinning op het hoogspringen bij de scholieren met 1m74. Xander ondertussen zevende op het verspringen en Arno 8ste in het speerwerpen. Jibrile kam tot dezelfde plaats in het kogelstoten en werd later ook nog negende in ht speerwerpen bij de cadetten.. Arnout werd niet veel later ook op zijn tweede nummer de winnaar. Met 58″04 liep hij een geweldige 400m horden. Esteban liet ook zijn snelle benen zien en werd knap 6de op de 100m bij de cadetten. Afstandsloper Lars deed zijn duit in het zakje bij de scholieren op de 100m en sprokkelde zo 3 belangrijke punten. Julien nam vervolgens de 800m voor zijn rekening, hij werd negende. In het hoogspringen verging het Julien beter, want met een sprong over 1m40 werd hij knap vijfde. In het verspringen verging het Mats nog beter: hij pakte de derde plaats met 5m46. Arno deed het ook heel goed: hij werd 4de in het kogelstoten bij de scholieren.

Op de 1500m kwamen Xander en Lars werden respectievelijk 9de bij de cadetten en 8ste bij de scholieren. Esteban zorgde voor een mooie prestatie op de 200m door als 5de te finishen. Bij de scholieren werd Mats zesde. Bij de aflossing werden Lander-Esteban-Xander-Julien zevende bij de cadetten en kwam de stok van het scholierenkwartet Lars-Arnout-Arno-Mats als vierde over de finish.