Topweekend BK studenten & BK masters

Dit weekend hebben we de laatste indoor kampioenschappen gehad. En hoe! Op zaterdag kwamen de studenten in actie in de Gentste topsporthal en op zondag was het aan onze masters om te strijden voor de Provinciale, Vlaamse en Belgische titels. Yves pakte drie titels (2xPK & BK), Anja zorgde voor twee titels (1xPK en 1xBK) en pakte eveneens PK zilver. Een verslag van coach Ludwig:

Zaterdag openden Freya, Maarten en Jelske met het BK studenten. Freya liep 10”01 op 60 horden en 27”94 op 200 meter. Maarten spurtte op de 60 horden net boven zijn PR (9”29). Jelske sloot het indoorseizoen af met een SB hinkstapspringen (10m26).

Zondag kwam ons mastersduo Yves en Anja in actie. Yves opende zijn 60horden met een schitterende 11”16 en behaalde zowel de provinciale titel evenals zilver Belgisch kampioenschap. Zijn 400 meter startte hij heel goed met een snelle doorkomst na 200 meter. De 60horden zaten helaas nog wat in de benen waardoor de laatste 100 iets te ver bleken te zijn (59”93). Hij werd 4de Belgisch én Provinciaal kampioen Oost-Vlaanderen. Ter info: dit zijn zijn 10de Belgische medaille en 12de Provinciale titel. Respect! Ooit moet het BK goud er uitkomen!
Anja deed mee aan HSS en kogel. Ze verbeterde haar clubrecord kogel tot 8m75 en werd 5de Belgische en 2de provinciaal. In haar geliefkoosde hinkstapspringen vestigde ze met 7m72 een nieuw clubrecord én werd zowel Belgisch als Provinciaal Kampioen. Na de vele provinciale titels en podiumplaatsen op Vlaamse en Belgische kampioenschappen een mooie beloning gedurende meer dan 30 jaar atletiekcarrière.