BK indoor cad/schol + jun/bel: Zilveren Arnout met CR, dubbel CR voor Sofie

Dit weekend was er eentje voor de cadetten, scholieren, junioren en beloften. In de topsporthal in Gent streden ze om de Belgische titels. Voor VITA wist Arnout Schokkaert knap zilver te pakken op het hinkstapspringen. Andere uitblinker was Sofie Cardon: zij verbeterde het indoor en outdoor clubrecord hinkstapspringen bij de scholieren EN het indoor clubrecord alle categorieën. Een verslag van trainers Ludwig en Anja vind je hieronder:

Zaterdag opende Freya met een mooie 8ste plaats in het hoogspringen (1m53). Onmiddellijk erna liep ze een SB op 60 horden (9”73), 2 honderdsten boven haar PR. Maarten wou niet onderdoen en behaalde in de reeksen van 60 horden als 8ste de finale in nieuw PR (9”01). Jelske sloot zaterdag af met een 9de plaats in hinkstapspringen en SB (10m16).”

Onze scholieren gaven zondag het beste van zichzelf. Arnout opende met alweer een nieuw clubrecord (8”75) op 60 horden. Lindsy verbeterde daarna haar SB tot 63”99. In het hinkstapspringen hoopte Arnout stilletjes om op het podium te geraken. Bij de eerste 2 pogingen waren zijn +13m sprongen helaas net ongeldig. Op “safe” sprong hij in zijn 3de beurt naar 12m59 en een verdiende 2de plaats. Gezien wat last in de voet werd preventief beurt 4/5/6 overgeslagen. Proficiat! Sofie mocht het weekend afsluiten met haar geliefkoosde hinkstapspringen. En hoe! Ze verbaasde iedereen met een 7de plaats en 10m64. Een verbetering van haar PR met 30 cm. Dit is zowel een nieuw indoor clubrecord bij de scholieren (én verder dan outdoor CR) én indoor clubrecord alle categorieën. Kleine voetnoot…het vorige CR alle categorieën was van 1998 en meer dan 20 jaar “jong” van …. mama en trainster Anja Vanbiervliet . Sofie was toen nog niet geboren .

Anja en Ludwig