Crossnieuws: Verslag Vlaams kampioenschap Rotselaar & Veldloop Lebbeke

Met nog een week tot het Belgisch kampioenschap werd er weer heel wat gecrosst de afgelopen twee weekends. Op het Vlaams kampioenschap in Rotselaar kwamen sterkhouders Odinn (5de) en Hanne Verbruggen (9de, 4de Belgische) tot dichte ereplaatsen. Maico de Cremer werd dan weer knap tweede bij de eerstejaars benjamins. In Lebbeke kwamen er heel wat VITA-atleten in actie:

Chloe legde zoals steeds de lat meteen hoog: zij werd knap tweede bij de benjamins meisjes. Maar ook Femke (4de), Lore (10de), Emma (22ste)Nore (26ste) liepen een meer dan voortreffelijke wedstrijd. Bij de tweedejaars werd Nelle heel knap negende. Bij de eerstejaars pupillen ook een mooie prestatie van Steffi en Silke: zij werden 14de en 33ste. Catho kon bij de tweeejaars net geen beslag leggen op een podiumplaats en werd vierde. Desondanks toch een hele mooie wedstrijd! Camille (25ste) en Kaat (33ste) maakten er een mooie teamprestatie van. Bij de pupillen jongens dan Odinn die alweer met een medaille naar huis gaat. Hij werd knap derde. Lennon volgde niet veel later als zevende, die dan weer op de votgevolgd werd door Vic, die als negende finishte.Bij de tweedejaars zorgde Seppe voor een knappe 16de plaats. Lukas kwam iets laters al 36ste over de finish. Bij de eerstejaars miniemen meisjes ook een knappe prestatie van Femke, zij werd 16de. Alizé volgde heel kort als 19de. Bij de jongens liep Tijl zijn eerste veldloop. Hij werd knap 22ste. Bij de cadetten liep Alixe zich naar een 21ste plaats. Scholiere Merel liep eveneens een knappe wedstrijd en werd 8ste. Bij de masters/junioren verdedigden Mario Penne, Randy Bruier Desmeth en Dirk Denys de VITA-kleuren. Zij werden 30ste, 33ste en 48ste. Bij de 50+ liep Guy De Blander naar de derde medaille van de dag. Hij pakte brons. Jan Geeroms werd ten slotte 26ste.