PK indoor met trainers Ludwig & Anja: “Een “vrachtje” medailles, ereplaatsen en PR’s”

Het PK indoor was weer een schot in de roos voor VITA. Terwijl de lange afstandslopers al enkele maanden aan het crossen zijn, was dit de eerste grote afspraak voor onze sprinters na onze eigen indoormeeting. Het werd een schitterende dag. Trainers Ludwig Cardon en Anja Van Biervliet schreven het mooi neer:

Een “dagje (van 12 uur)” PK-atletiek te Gent
Een “vrachtje” medailles, ereplaatsen en PR’s
3x goud – 2x brons

Vandaag tijdens PK behaalden onze atleten mooie resultaten. Sofie en Jelske openden in de vroege ochtend met hinskstapspringen. Jelske werd tussen drukke blok/examenperiode door bij de juniores 4de (9m98). Sofie sprong in een sterke scholierengroep als eerstejaars een nieuw PR (10m04). Beide zullen komende weken zeker nog progressie maken! Arnout kon niet onderdoen. Als scholier verbeterde hij zijn clubrecord tot 12m48 en behaalde goud.

Yves verdedigde onze 60m kleuren. Hij liep een goede 8″09. Met een iets betere start zat een tijd beneden de 8 seconden er zeker in. Dit kan er de volgende wedstrijden uitkomen! Freya, ook volop in blok/examens, liep bij de juniores een heel goede 60m horden en veroverde brons (9”83). In het hoogspringen werd ze provinciaal kampioen (1m50). De toon was gezet!

In de namiddag sprong Sofie een nieuw PR verspringen (4m60). Onze 400 lopers Arnout, Yves, Preben en Jori gingen zich zeker niet laten doen! Arnout werd 5de in 54”34, een verbetering van meer dan 1 seconde van zijn PR! Yves vocht zich in zijn reeks naar een 2de plaats (58”93) en voelt de topconditie komen. Preben, stilaan herstellend van een blessure, deed een meer dan behoorlijke test (56”01). Jori won de 2de reeks en behaalde brons in seizoensbeste (50”62). Ook te vermelden, Sara (onze 800/1500 loopster) werd provinciaal kampioen 1500 (4’42”06).

Vuurwerk tijdens de komende wedstrijden en kampioenschappen?
Proficiat aan iedereen!

Ludwig en Anja