Veldloop Nieuwdonk Berlare: 4 keer podium voor VITA!

Het was best koud afgelopen week, dat weerhield onze VITA-atleten niet om alweer de spikes aan te binden afgelopen weekend. Het mooie parcours in het domein Nieuwdonk te Berlare zorgde voor een mooi strijdtoneel. We keerden tevreden huiswaarts met 4 medailles.

De dag zetten we goed in moet Chloë gedacht hebben: zij won haar wedstrijd bij de eerstejaars benjamins meisjes. Bij de tweedejaars benjamins jongens werd Jente mooi 37e. Twee wedstrijden later was er alweer een VITA-atlete op het podium te vinden: Catho werd knap derde bij de tweedejaars pupillen meisjes. In dezelfde wedstrijd kwamen ook Aline (8e), Camille (11e) en Kaat (28e)sterk voor de dag. Proficiat meisjes! Ook bij de jongens viel VITA in de prijzen: Odinn werd knap derde bij de eerstejaars. Milan werd 46e in dezelfe wedstrijd. Ook Bjarne liet zich zien bij de eerstejaars miniemen jongens: hij werd knap tiende.

Bij de cadetten meisjes werd Alixe 27ste en bij de scholieren kwam haar trainingsgenootje Norah knap als 5de over de finish. Heel sterk meisjes! Bij de masters werd vaste waarde Bruno De Corte knap 20ste. Mario Penne en Randy Bruier Desmeth volgden wat later als 42e en 46e. Bij de 50+ was het dan opnieuw feest: een derde bronzen medaille met dank aan Luc Van Asbroeck. Sterke prestaties van Patrick Vanderstraeten (5e), Erwin Segers (15e), Jan Geeroms (34e) en ouderdomsdeken Lucien De Meyer (36e)maakten de teamprestatie compleet. Knap mannen!

De dag werd heel knap afgesloten door David Van Den Broeck bij de senioren mannen. Hij finsihte knap 5de na vooral heel wal goeie passages in het zand.

En nu op naar de indoorhal, want daar vindt morgen onze jaarlijkse indoormeeting plaats!