Veldloop Vilvoorde & Roeselare: Jeugd niet weg te krijgen van het podia

In het weekend wordt er steevast gecrosst in het veld en dat was dit weekend weer niet minder succesvol dan vorig weekend. Op zaterdag zagen we 1 VITA-atleet het podium bestijgen en op zondag nog 3 op de prestigieuze CrossCup in Roeselare.

Lore opende het weekend met een negende plaats bij de eerstejaars benjamins. Bij de tweedejaars pupillen deed Camille het ook heel goed: ze werd knap 11de. Odinn zorgde dan weer voor de eerste podiumplaats door zilver te pakken bij de eerstejaars pupillen. Hij is maar niet van het podium weg te slaan. Knap! in dezelfde race zagen we ook mooie prestaties van Mattis die 27ste werd en Emiel (31ste). Bij de kadetten meisjes was er een hele knappe achtste plaats voor Alixe, die week na week beter voor de dag komt. Keoni finishte trouwens amper 5 seconden later als 13de, knap! Bij de masters 50+ finsihte Erwin Segers sterk als achtste. Hij gaat ook weer een mooi seizoen tegemoet! Jan Geeroms werd in dezelfde wedstrijd 43ste. Bij de masters 35+ zagen we Bruno De Corte nog eens het veld induiken. Hij kwam mooi als 21ste over de streep.

Daags nadien was het dan tijd voor de prestigieuze CrossCup in Roeselare. Chloe zette meteen de toon door haar wedstrijd bij de eerstejaars benjamins te winnen. Trainingsgenootjes Catho en Aline hadden dat begrepen en zorgden voor een even mooie prestatie: een derde en zesde plaats! Odinn liep eveneens nog naar een knappe derde plaats na zijn wedstrijd in Vilvoorde. Onze topper Hanne Verbruggen startte sterk maar moest helaas iets later de wedstrijd verlaten. We hopen dat ze snel terug de oude is en binnenkort revanche kan nemen! Kangeroe Dalilah liep ook nog een mooie wedstrijd bij de eerstejaars benjamins. Ze werd knap achtste.