Veldloop Deinze & Kortenberg: Jeugd en Luc Van Asbroeck stelen de show!

Het crossseizoen is intusen volop aan de gang en dus kon ook VITA niet ontbreken op de grootste veldloop van Vlaanderen in Deinze. Meer dan dertig atleten trokken hun spikes aan om hun wedstrijd af te leggen in de Brielmeersen. Het was vooral de jeugd die zich in de kijker liep met heel wat podiumplaatsen. Ook in Kortenberg waren er VITA-atleten terug te vinden. Maico De Cremer eindigde op het hoogste schavotje bij de Benjamins jongens en marathon man David Van Den Broeck dook na lange tijd het veld in en werd knap vierde! Ook master Mario Penne liep zich in de kijker in Kortenberg, hij werd 22ste.

In Deinze een hele reeks aan prestaties dus. Beginnen doen we met Siemon die knap 20ste werd bij de benjamins jongens. Odinn kwam dan iets later meten met de eerste podiumplaats voor VITA bij de eerstejaars pupillen jongens: hij greep VITA en zijn zoveelste podiumplaats al dit seizoen. Knap!. In dezelfde wedstrijd liepen ook Lennon (14de), Vic  (21ste), Mattis (42ste) en Emiel (67ste) een uitstekende prestatie. Mooi om zoveel groen-zwart in het veld te zien! Bij de tweedejaars werd Josse knap 20ste en finishte Seppe als ook sterk als 51ste, kort na hem volgden Lukas als 62ste en Beau als 65ste. Bij de eerstejaars miniemen jongens liep Bjarne zich in de kijke rmet een knappe tiende plaats op amper 12 seconden van het podium. Jasper (27ste) en Robbe (58ste) liepen ook een goeie wedstrijd.

Bij de cadetten finishte Lander 64ste. Niet lang daarna mocht VITA weer de handen in de lucht steken: Luc Van Asbroeck won immers de crosse bij de 50+. Guy De Blander finishte als achtste ook knap in de top tien tussen heel wat mooie namen. Niet veel ater volgde Erwin Segers, die na een lange blessureperiode heel mooi als 16de finishte. Geert De Mulder finishte als 31ste. Proficiat mannen! Bij de senioren zagen we Randy Bruier Desmeth die het elke week wat beter doet als 26ste over de streep komen.

En dan hebben we nog een hele reeks knappe prestaties uit het vrouwelijk kamp: Dalilah en Chloe wonnen hun wedstrijd bij respectievelijk de kangeroes en de benjamins. Chloe stond zowaar niet alleen op het podium want vriendin Lore werd knap derde. Maar de teamprestatie is nog niet af: Femke werd ook heel mooi elfde en Emma finishte niet veel later als 27ste, op de voet gevolg door Jolien (31ste). Bij de tweedejaars ook mooie VITA-prestaties: een 16de plaats voor Ilana en een 23ste plaats voor Nelle. Daarna opnieuw prijs: brons voor Catho bij de tweedejaars pupillen en in diezelfde wedstrijd ook een zevende plaats voor Aline, een 16de plaats voor Sam, een 24ste plaats voor Camille, een 41ste plaats voor Kaat en een 68ste plaats voor Vita. Van een collectief geheel gesproken! Proficiat meisjes! Over naar de miniemen dan: een mooie 55ste plaats voor Femke.

Bij de cadetten zagen we alweer een goeie Alixe die het veldlopen steeds beter onder de knie krijgt. Haar trainingsarbeid wordt beloond! Bij de senioren liep Katrien zich tot slot naar een knappe 26ste plaats.

Op de zware omloop in Kortenberg liepen naast Maico, die zijn tweede overwinning behaalde, en David ook Kyandra (zus van Maico) een mooie wedstrijd. Kyandra werd 22ste in haar wedstrijd bij de pupillen meisjes. Mario penne, gekend voor zijn doorzettingsvermogen en alrounder kon niet weerstaand aan de lokroep van de vele hoogtemeters op de Kortenbergse omloop, Mario eindigde als 22ste in zijn wedstrijd.

We kunnen dus spreken van een succesvol weekend! Het bestuur was erg blij met de podia maar nog veel meer met de opkomst. Daarom nog een extra dikke merci aan alle atleten en niet te vergeten ook de trainers!