VITA op alle fronten het veld in: Zwijnaarde, Opwijk & Mol!

Afgelopen weekend doken heel wat VITA atleten het veld in. Op zaterdag stond de veldloop in Zwijnaarde op het programma. Op zondag was er heel wat jeugd terug te vinden in Opwijk en zette Hanne Verbruggen een knappe prestatie in Mol.

Hanne finishte immers als vierde belg en achtste in wedstrijd op de prestigieuze CrossCup in Mol. Hanne staat nu derde in het algemeen klassement en trekt met vertrouwen naar Roeselare over twee weken, waar ze een gooi kan doen naar een EK ticket! Bij de jeugd kwam een ander VITA-topper in actie in het mulle zand van het Zilvermeer. Odinn werd er heel knap vierde na zijn derde plaats in Bonheiden. Zijn seizoen is alvast goed gestart en hij pronkt nu mooi tweede in het Structabo CrossCup-klassement Proficiat Odinn!

In Opwijk waren er ook heel wat knappe VITA-prestaties. Cloë won haar eerste cross bij de benjamins en Femke en Emma finishten niet veel later als 7de en 10de. Bij de tweedejaars werd Bente twaalfde. Ook bij de jongens kon VITA te handen in de lucht steken. Maico won immers vlot bij de eerstejaars benjamins. Rune werd dan weer mooi 15de bij de tweedejaars. Bij de eerstejaars pupillen meisjes finishte Steffi ook heel sterk als 14de. Ilana finishte twaalf seconden later als 21ste en nog een paar seconden later finishte Kyandra als 23ste. Bij de tweedejaars werd het superduo Catho en Aline respectievelijk 5de en 6de. Knap! Sam liep ook een goeie wedstrijd en werd 16de. Bij de jongens werd Mattis 9de en Emiel 13de. Tweedejaars Lukas werd 16de in zijn wedstrijd, net voor Siebe. De miniemen dan: bij de eerstejaars werd Femke 10de en bij de jongens finishte Bjarne heel knap als 5de, kort gevolgd door Timon, Jasper en Robbe die 9de, 10de en 16de werden. Mooie teamprestatie jongens! Tweedejaars miniem Arne werd in zijn race 11de.

Bij de cadetten zagen we een hele sterke Alixe. Zij maakte deze zomer een grote stap voorwaarts en dat loont: ze werd knap 5de. Xander liep ook goed en werd 13de in zijn eerste cross bij de cadetten, kort gevolg door Lander die 16de werd. Ouderdomsdeken Jean-Benoit Hubert werd tot slot nog 20ste bij de Juniors/masters.

Daags voordien werd er gecrost in Zwijnaarde. Lennon werd er knap elfde bij de pupillen en Luc Van Asbroeck greep net naast een medaille bij de masters. Ook masters Randy Bruier Desmeth en Mario Penne liepen zich in de kijker met een elfde en twaalfde plaats. Knap mannen!