BK Masters in eigen huis met een resem medailles

Net als vorig jaar ging het Belgisch kampioenschap voor masters door in Ninove. Onze masters konden dus met ambitie in eigen huis van start gaan om medailles te pakken, en dat gebeurde ook!

Yves Herrgodts pakte zijn eerste medaille al op zaterdag op de 110m horden (brons BK) en pakte nogmaals brons op de 400m. Trainingsmakker Johnny Degieter werd vierde op de 400m bij de M50 in 59″29. Ook Luc Van Asbroeck pakte een medaille: hij finishte als tweede  bij de M50 op de 1500m. Patrick Van Dorpe finishte in dezelfde race als vijfde. Bij de M45 werd Dirk Denys twaalfde. Luc pakte later op de dag ook nog eens zilver op de 5000m in een sterke 16’44”. Op diezelfde afstand werd Bruno De Corte dertiende bij de M40 (16’50”), hij strandde na een lange solo op amper drie seconden van zijn PR. Bij de M35 finishte Randy Bruier Desmeth als tiende. Anja Vanbiervliet werd met een worp van 8m25 zevende in het kogelstoten W50. Ouderdomsdeken Lodewijk Cornelis pakte dan weer de titel op de baanronde bij de M80.

Op zondag pakte Lodewijk opnieuw een titel, maar nu op de 800m en later ook nog op de 200m M80. Mario Penne nam wat later ook de dubbele baanronde voor zijn rekening bij de M45, hij finishte na 2’22” als zesde. Anja deed na het kogelstoten ook nog het hinkstapspringen op zondag: ze pakte heel knap zilver bij de W50 met een knappe sprong van 8m13. Johnny nam daags na zijn vierde plaats op de 400m revanche op de 200m door brons te pakken. Op de steeple werd Kurt Van Keymeulen tot slot elfde in een nieuw persoonlijk record van 11’45”.