Interclub: Zowel vrouwen (6de) als mannen (4de) komen sterk voor de dag

Afgelopen weekend was er niet allen onze jaarlijkse jogging, maar vonden ook de interclubs plaats. Onze vrouwen trokken op zaterdag naar Zwevegem, terwijl het mannenteam de spikes aanbond in Brugge. Beide teams hielden goed stand in tweede landelijke.

Vrouwen:

Interclub vrouwen

Freya De Winter mocht de spits afbijten bij de vrouwen. Ze liep meteen een heel degelijke 16”69 op de 100m horden, goed voor een derde plaats. Cadette Lindsy De Backer nam de baanronde voor haar rekening, zij kwam na 65”28 over de finish en pakte zo vier punten. Jelske D’Hoe liep vervolgens naar 13”51 op de 100m, goed voor zes punten. Hanne Verbruggen finishte daarna als tweede in de voor haar toch wat te korte 800m, ze won iets later dan ook makkelijk de 3000m. Op de 1500m krikte Sara Segers met haar tweede plaats het puntentotaal verder op. Amy Van Buggenhout deed ook haar duit in het zakje en pakte twee punten op de 200m.

Het jonge afslossingsteam bestaande uit Kimberly Vinck, Freya, Jelske en Lindsy liep daarna ook nog naar een hele knappe vijfde plaats op de 4x100m. In de kampnummers liet Freya zich nog opmerken met een tweede plaats in het hoogspringen en werd master Sophie Queriston tiende in het kogelstoten. Rebecca Standaert pakte eveneens een tiende plaats in het speerwerpen. Sofie Cardon nam als jongste van het team het verspringen voor haar rekening, ze werd knap negende met 4m35. Kimberly nam tot slot nog deel aan het discuswerpen, waar ze zonder veel training toch tot 16m93 kwam, goed voor twee punten.

Mannen:

Interclub mannne

Bij de mannen werd de dag nog beter ingezet: Jori Stroobants won meteen de 400m horden en dat met sprekend gemak. Preben Herregodts nam de baanronde zonder horden voor zijn rekening en pakte drie punten. Lowi Sorgeloos deed het dan weer heel hoed op de 100m, hij finishte als tweede in 11”36. Robbe Van Berlamont moest helaas afzeggen voor de 800m wegens allergie, maar Michiel Baetens pakte dan wel weer 10 punten op de 1500m. Geen Bert Vermander op de 3000m, want die werd twee dagen eerder papa (proficiat Bert en Silke!) en dus deed master Mario Penne een duit in het zakje: 1 punt en veel respect van het team! Op de 5000m nam marathonman David Van Den Broeck een iets te snelle start, viel dan wat terug maar kon nog twee atleten oprapen met een splijtende uitsprint in de laatste rechte lijn, hij pakte 8 punten. Op de 200m pakte Lowi nog eens zeven punten na zijn knappe tweede plaats op de 100m.

Ondertussen waren de kampers ook naarstig bezig: Maarten Lootens werd mooi zesde in het hoogspringen met 1m60, Arnout Schokkaert werd eveneens zesde in het hinkstapspringen (12m26). Jonas De Gendt moest in het speerwerpen maar voor 1 atleet de duimen leggen en wierp met 51.05m ook alweer knap voorbij de grens van de vijftig meter. Siegfried De Coster zorgde voor twee puntjes in het voor hem onbekende kogelstoten. Jori werd na winst op de horden ook nog tweede in het verspringen (6m55) terwijl Sammy Stroobant knap vierde werd in het discuswerpen (33.19m) De 4x100m met Lowi, Yves, Siegfried en Arnout verliep ook degelijk; ze pakten 3 punten. De afsluitende 4x400m was alweer mooi om naar te kijken: Maarten, Jori, Preben en Arnout werden heel knap derde en zo eindigde het mannenteam op een knappe vierde plaats.

Tot slot wil de club alle atleten proficiat wensen met hun prestatie en bedanken voor hun geleverde inspanning voor de club!