Interclub Cadetten en Scholieren: Meisjes 11de, Jongens 9de

Interclub meisjes

Na de jeugd was het deze week de beurt aan de iets oudere jeugd om hun interclub af te werken. De cadetten en scholieren maakten er net als de jeugd een mooi weekend van met een elfde plaats voor de meisjes en een negende plaats voor de jongens

Zaterdag: Meisjes in Kortrijk

Lindsey De Backer opende zeer goed voor de meisjes. Op de 300m horden werd ze knap derde bij de cadetten in 49″83. Iets later pakte ze ook nog de vierde plaats algemeen op de 100m. Samen goed voor 19 punten, top! Alixe Hubert nam de 800m voor haar rekening, zij werd negende in 2’46″53. Merel Plas werd kap vijfde op de 1500m in 5’31″43. Op de 200m pakte Mira Van Der Haegen vijf punten met 28″94, Eline Sieuw deed het nog iets beter bij de scholieren en pakte acht punten. Bij de aflossingen zorgden Mira, Julie Steppe, Sofie Cardon en Lindsy voor een hele mooie tweede plaats in hun reeks in 55″46, goed voor acht punten. Sofie had zich daarvoor al getoond in het verspringen: een vijfde plaats dankzij haar sprong van 4m33. Mira werd ook nog achtste in het kogelstoten en Eline zesde in het verspringen bij de scholieren. Jitte Van Lierde deed ook haar duit in het zakje en werd elfde in het speerwerpen. Proficiat meisjes, mooie prestaties!

Zondag: Jongens in Ninove

Arnout Schokkaert zorgde meteen voor winst bij het eerste nummer: hij won de 400m horden bij de scholieren in  59″08. Arnout wist ook nog beslag te leggen op de tweede plaats in het hoogspringen. Knap! In het speerwerpen werd Arno De Win zesde met een worp van 26m31 terwijl Mats Borns  12″68 liep op de 100m werd en zo als tweede finishte in zijn reeks. Maxim Cosyns liep wat later naar de negende plaats op de 800m (2’31″34) en nam ook nog het verspringen voor zijn rekening (6de, 5m36). Arno werd na het speerwerpen ook nog zesde in het kogelstoten met 8m56. Magnus Van Impe nam de langste afstand voor zijn rekening: hij kwam als achtste over de streep in 5’23″20 op de 1500m. Yorben pakte dan nog de derde plaats algemeen op de 200m in een hele knappe 25″67. Proficiat jongens, een klein maar sterk team!