Provinciaal kampioenschap: Vijf medailles met dank aan Jori, Freya (x2), Arnout en Jelske

Voor de atelten vanaf cadet werd dit weekend het Provinciaal kampioenschap gehouden in Lebbeke en Deinze. VITA nam v-vijf medailles mee naar huis.

Freya De Winter opende de dag meteen goed met een tweede plaats in het hoogspringen met een sprong over 1m50 bij de junioren . Daarna klokte Arnout Schokkaert een scherpe 58″89 op de 400m horden bij de scholieren. Bij de junioren werd Maarten Lootens vierde in 59″17. Hordenkampioen Jori Stroobants won makkelijk bij de senioren in 55″17. Jori werd daarna ook nog vijfde op de 110m horden in 15″96. Arnout zorgde nog voor een derde medaille: in het hinkstapsprignen pakte hij zilver met 12m89. Knap! Jelske D’Hoe sloot de eerste dag af met mooie 28″26 op de 200 meter.

In Deinze op zondag liep Lindsey De Backer een mooie 64″24 op de 400 meter ondanks de slechte weersomstandigheden. Sofie Cardon werd vijfde in haar hinkstapcompetitie met een goeie sprong van 8m75 en werd ook nog knap elfde in het verspringen met 4m08. Bij de junioren mannen liep Jory Van Isterdael naar een vijfde plaats in 13″45. Op de afsluitende 200m liep Jordy nog naar de zevende plaats in 27″81. Freya zorgde dan weer voor de vierde medaille van het weekend. Op de 100m horden werd ze derde in 16″87. Proficiat! De teller kwam dan op vijf te staan met dank aan Jelske in het hinkstapspringen (zilver, 10m58). Een prachtig weekend dus, ondanks het slechte weer!