BK Brussel: Hanne zevende na gedurfde race

Gisteren werd het veldloopseizoen afgesloten met het Belgisch Kampioenschap in Brussel. In koude maar zonnige omstandigheden gaven de VITA-atleten het beste van zichzelf. Hanne Verbruggen zorgde met een zevende plaats bij de senioren dames voor de beste prestatie van de dag. Zij legde eveneens beslag op de vijfde plaats in het eindklassement van de CrossCup.

Odinn was de eerste VITA-atleet die het Park van Laken betrad voor zijn wedstrijd bij de tweedejaars benjamins. Hij deed het heel goed en werd 13de, waarmee hij een plaats beter doet dan vorig jaar. Proficiat Odinn! Bij de eerstejaars pupillen zorgde het sterke Atom’s trainingstrio Camille-Catho-Aline voor de tweede mooie prestatie van de dag. Zij werden respectievelijk 13de, 15de en 22ste. SUPER! Bij de jongens zagen we een hele sterke Josse die als 19de finishte, Seppe finishte mooi in de eerste wedstrijdhelft als 51ste.

Kort voor de middag was het de beurt aan Norah bij de tweedejaars cadetten meisjes. Zij werd knap 40ste. Bij de eerstejaars jongens zagen we Magnus als 64ste finishen.

Het koninginnennummer, de lange cross bij de senioren dames, was er eentje waar Hanne Verburggen had naar uitgekeken. Zij startte heel gedurfd mee en deed in de eerste wedstrijdhelft zelfs met zich op een medaille, maar moest dat risico dan toch wat bekopen in de laatste rondes. Ze werd uiteindelijk nog heel knap achtste en zevende Belgische. Misschien niet het resultaat waarop ze gehoopt had, maar de strijdlust die ze toonde, siert haar wel!

Op de korte cross kwamen Michiel Baetens en Sven de Schampheleire aan de start. Beiden hadden de afgelopen weken niet zoveel getraind maar wouden er toch het beste van maken. Michiel kende een mindere start maar kon uiteindelijk nog opschuiven naar een mooie 24ste plaats. Sven vocht voor wat hij waard was en finishte als 117de op maar liefst 158 deelnemers!

De afsluiter van de dag was voor Robbe Van Berlamont, die de afgelopen weken ook niet zijn gewoonlijke trainingsarbeid kon halen wegens ziekte en carnaval (Een echte Ninovieter!). Hij deed het echter voortreffelijk en werd knap 69ste na een zware race. Proficiat Robbe!