Veldloop Zottegem: 1xbrons, 2xzilver 4xgoud

David Van Den BroeckHeel wat VITA-atleten trokken zondag naar Zottegem om er op een loodzware omloop het beste van zichzelf te geven. Uiteindelijk namen ze zes medailles mee naar huis voor VITA. (Foto: Yngwie Vanhoecke)

Chloe opende meteen heel knap met brons bij de benjamins meisjes.  Lore finishte ook mooi als  achtste. Bij de tweedejaars liep Steffi ook een voortreffelijke wedstrijd; zij finishte als zevende. Liete kwam mooi als negende over de finish. Audrey finishte iets later als elfde. Rune kwam bij de jongens als 21ste over de finish. Knap resultaat!

Odinn won vervolgens zijn wedstrijd bij de tweedejaars jongens. Hij is niet van het podium weg te slaan! In dezelfde wedstrijd finsihte Mattis ook heel knap als 15de.

Camille had dan wel door wat winnen was en zette de wedstrijd samen met Catho  en Aline naar haar hand. Ze werden respectevelijk eerste, tweede en zesde! SUPER! Bij de tweedejaars pupillen meisjes werd Jill knap 19de. Josse finishte bij de eerstejaars jongens knap vierde, kort gevolgd door Seppe en Lukas die achtste en 25ste werden. Bjarne werd vervolgens knap vijfde bij de tweedejaars, Robbe kwam iets later als 25ste aan.

Bij de miniemen meisjes werd Lyana heel knap negende in een sterk deelnemersveld. Marie werd veertiende. Bij de jongens kwam Arne als achtste over de meet bij de eerstejaars en Xander als tiende bij de tweedejaars.

Na de jeugdcategorieën was het de beurt aan Merel Plas, die mooi negende werd bij de cadetten. Bij de jongens werd Magnus 22ste. Bij de scholieren kwam Pau als 11de aan. Mooi werk!

Bij de senioren vrouwen won wie anders dan Hanne Verbruggen natuurlijk! Bij de masters finishten Els De Schuyteneer en Gina Depetter 13de en 17de. Bij de masters manne liep Wim Smets een hele knappe koers, hij finishte als zesde in een sterk veld. Randy Bruier Desmet kwam iets later als 13de over de meet, daarna volgde Mario Penne die 22ste werd. Bij de 50+’ers liep Erwin Segers tevens een goeie wedstrijd, hij werd knap zevende. Patrick De Lange kwam als 19de aan.

Bij de senioren moest ‘Koning van Zottegem’ David Van Den Broeck de duimen leggen voor een andere atleet, hij mag desondanks blij zijn met zijn zilvere medaille in een zware trainingsweek richting de marathon. Sven De Schamphelaire toonde opnieuw grinta en finishte als 15de.