Veldloop Grimbergen & Ertvelde: Jeugd zorgt alweer voor medailles!

Camille HubertOok in de kerstvakantie staat de atletiek niet stil en dus werd er de afgelopen twee weekends weer in het veld gelopen. Op 30 december trokken we met onze club naar Ertvelde, om dan na de nieuwjaarsdagen op 7 januari in Grimbergen het veld in te duiken. Een verslag van twee mooie veldlopen vindt u hieronder.

In Ertvelde stond Odinn alweer op het podium bij de tweedejaars benjamins jongens. Hij pakte brons op amper twee seconden van de winnaar. Bjarne deed datzelfde kunstje over bij de tweedejaars pupillen en zorgde zo voor de tweede bronzen medaille van de dag.

Bij de masters 50+ greep Gina Depetter net naast het brons, zij werd vierde. Op de korte cross werd Michiel Baetens vijfde in een druk bezet veld met onder andere Belgisch veldloopkampioen Isaac Kimeli. Bij de masters vrouwen werd Els De Schuyteneer knap 24ste. Randy Bruier Desmeth werd bij de masters mannen 36ste op maar liefst 88 deelnemers.

Grimbergen

Een week later werd er in Grimbergen opnieuw gecrosst. Liete en Steffi zetten meteen de toon en en werden knap achtste en twaalfde bij de tweedejaars benjamins meisjes. Bij de eerstejaars jongens grep Brix vier seconden naast het brons, zijn vierde plaats blijft echter een hele knappe prestatie. Proficiat Brix! Odinn kwam in Grimbergen nog sterker voor de dag dan in Ertvelde n zette de wedstrijd bij de tweedejaars benjamins naar zijn hand. Mattis werd in diezelfde wedstrijd verdienstelijk 33ste op 55 deelnemers.

Bij de pupillen meisjes ook feest: Camille zorgde voor zilver en in haar spoor werd Catho knap vierde. Jill deed het ook voortreffelijk en werd 49ste. Ook Seppe legde bij de jongens beslag op een hele knappe 11de plaats, Lukas kwam wat later over de finish als 41ste. Bij de tweedejaars pupillen werd Bjarne in een drukbezette wedstrijd heel knap zevende. Marie sloot het jeugdluik af met een mooie 39ste plaats bij de eerstejaars miniemen meisjes.

Bij de cadetten zagen we een gemotiveerde Alixe Hubert die beloond werd met een 31ste plaats. Proficiat Alixe! Bij de masters 50+ werd Gina knap 13de. Katrien Persoons deed het ook goed bij de senioren: zij werd 38ste. Master Els De Schuyteneer finishte in diezelfde wedstrijd niet veel verder als 44ste. Bij de senioren mannen waagde Sven De Schampelaire zich aan zijn eerste lange cross ooit en eerste individuele cross in vele jaren, hij finishte mooi als 25ste ondanks dat hij de laatste drie ronden moest afleggen met 1 schoen! Sterk Sven!

Robbe Van Berlamont vond zijn goede benen in de race voor junioren en masters heren en finishte heel knap als 24ste. Een tiental seconden later finishte Bruno De Corte 30ste. Randy Bruier Desmeth kwam als 46ste binnen op maar liefst 99 deelnemers! Afsluiten werd er gedaan met de masters 50+ waarin Erwin knap als twaalfde finishte