Veldoop Oudenaarde: Goud (Hanne), Zilver (Odinn & Lore) en Brons (Camille)!

CamilleMaar liefst dertig VITA-atleten gaven op veldloop in Oudenaarde het beste van zichzelf. Hanne Verburggen, Odinn, Lore en Camille zorgden voor een medaille in elke kleur.

In de eerste wedstrijd van de dag was het meteen prijs: Lore mocht als tweede op het podium bij de kangeroes meisjes. Proficiat Lore! Ook Liete, Steffi en Audrey startten de dag goed met een 12de, 17de en  24ste plaats bij de tweedejaars benjamins meisjes. De een jaar jongere Brix liep ook heel sterk, hij werd 18de bij de jongens. Sterkhouder Odinn werd heel knap tweede bij de tweedejaars benjamins. In dezelfde wedstrijd kwam Mattis iets later over de finish als 38ste op 62 deelnemers. In de wedstrijd daarna zorgde Camille met haar derde plaats bij de eerstejaars pupillen meisjes voor de tweede VITA-medaille van de dag. Vriendinnetjes Catho en Aline maakten de VITA-dominantie compleet en finishten als vijfde en tiende. Drie meisjes in de top tien! Ook Neli liep een verdienstelijke wedstrijd, zij werd mooi 36ste. Jill liep bij de tweedejaars dan weer naar een mooie 46ste plaats. Bij de eerstejaars pupillen jongens liet Seppe zich zien, hij werd knap 22ste. Bjarne deed het bij de tweedejaars nog beter: hij finishte als 11de. Proficiat! Bij de eerstejaars miniemen meisjes werd Lyana tevens knap zestiende. Niet veel verder volgde Marie als 23ste. Bij de jongens kwam Xander eveneens als 23ste over de finish. Knap werk!

Bij de cadetten liep Alixe Hubert ook een mooie wedstrijd. Ze maakt elke week vooruitgang en werd 23ste. Op de korte cross zag Michiel Baetens een medaille in rook opgaan, toen hij in de laatste 150 meter nog voorbijgestoken werd en zo als vierde finishte. Robbe Van Berlamont (20ste) liep een sterke race, hij finishte binnen de minuut van Michiel en won zo de weddenschap tussen de twee heren. 400m-loper Jori Stroobant moest niet veel meer tijd toegeven op Robbe en werd 23ste. Bij de senioren vrouwen was er dan alweer de dominantie van Hanne Verbruggen. Zij blijft overwinningen binnen halen! Annelies De Dyn werd knap 30ste (22ste senior) en Els De Schuyteneer 57ste (20ste master). Bij de senioren heren liep Davy alweer een mooie wedstrijd, hij werd 24ste.

Bij de masters werd Wim Smets heel knap 25ste (19de master). Bruno De Corte kwam iets later als 28ste (21ste master) over de streep, ondanks rugpijn. Mario Penne liep een opbouwende wedstrijd en finishte als 54ste (41ste master). Jean-Benoit Hubert kwam iets later als 72ste (59ste master) over de finish. Bij de masters 50+ werd Jan Geeroms tot slot 30ste.