Freya pakt zilver op provinciaal kampioenschap meerkamp

Freya Maarten ArnoutFreya De Winter, Arnout Schokkaert en Maarten Lootens sloten afgelopen weekend het zomerseizoen af op het provinciaal kampioenschap meerkamp in Deinze. Freya wist zich te verzekeren van een knappe tweede plaats op de zevenkamp bij de scholieren meisjes. Ook heel enkele jeugdatleten deden het goed.

Zo werd Arne bij de pupillen knap 23ste op 38 deelnemers op de vierkamp en legde Odinn beslag op een mooie elfde plaats bij de eerstejaars benjamins met 1172 punten. Simon kon zich nog net handhaven in de top twintig dankzij een score boven de 1000 punten. Fran zorgde bij de meisjes voor een hele knappe zesde plaats met 1090 punten.

Maarten Lootens waagde zich aan de tienkamp bij de scholieren en deed het voortreffelijk met 4423 punten. Hij werd negende in het totaal en zevende van Oost-Vlaanderen. Zonder al te veel oefenen ging hij zelf over 2m20 in het polsstokspringen. Knap staaltje acrobatie! Freya De Winter had met 4068 punten in de zevenkamp genoeg voor het zilver. Ze verbeterde eveneens haar persoonlijk record op de 100 meter horden. Arnout Schokkaert werkte ook een mooi parcours af bij de cadetten jongens op de achtkamp (helaas is hij niet terug te vinden in de einduitslag? Waarschijnlijk gaat het om een technisch foutje want Arnout legde wel alle proeven met succes af). Hij ging zelfs over 2m70 in het polsstokspringen!