PK Aflossingen: Vier medailles voor VITA

Kurt Kris Mario Yves PK aflossingen

Afgelopen zondag vond het Provinciaal kampioenschap aflossingen plaats op de atletiekpiste in Ninove. Het werd een zonovergoten dag met enorm veel deelnemers. VITA nam zelf deel met maar liefst tien ploegen die voor een totaal van vier medailles zorgden.

Bij de 4×100 meter bij de masters heren zorgden Yves Herregodts, Mario Penne, Kris Suys en Kurt Van Keymeulen meteen voor de eerste gouden medaille.  Ook de halvefondlopers pakten een medaille: Ivan Sjuvarin, Jorden D’Hoe, Neal De Schrijver en Robbe Van Berlamont zorgden voor zilver op de 4×800 meter in 8’45″68.

Bij de jongere categoriëen zagen we mooie prestaties van Dennis, Alejo, Seppe en Asah die knap derde in hun reeks werden op de 4x60m bij de benjamins. Gitta, Naomi en Keoni liepen ook een hele mooie 6’23″64 op de 3x600m bij de miniemen meisjes waarmee ze negende werden in hun reeks. Senne, Robbe en Senne werden elfde bij de miniemen jongens.

Kaat, Aline en Catho zorgden dan voor de eerste jeugdmedaille bij de 3x600m benjamins meisjes. Ze pakten zilver in een hele sterke 6’48″65. Proficiat meisjes! Vriendinnetjes Camille, Neli en Steffi werden iets later nog knap zesde in hun reeks. Lennon, Seppe en Odinn finishten dan weer als elfde in hun reeks.

Afsluiten werd er eerst gedaan met de 4×400 meter alle categorieën door Maarten Lootens, Jori Stroobtants en vader en zoon Preben en Yves Herregodts. Zij werden in een sterk bezet veld vijfde.

Yves Preben Jori Maarten Pk Aflossinen

Als allerlaatste nummer stond dan nog de 4×1500 meter op het programma met David Van Den Broeck, die meteen een mooie voorsprong uitbouwde en de stok kon doorgeven aan Stijn De Blander. Stijn kon ook nog enkele meters winnen op de concurrentie en zo kon Davy Vanderroost aan zijn 1500m beginnen. Wanneer de stok bij Bert Vermander kwam was de voorsprong helaas weg. Bert toonde nog karakter en werd uiteindelijk geklopt in de sprint. De ploeg pakte desondanks brons op 1 honderdste van het zilver en 40 honderdsten van het goud.

Bert David Davy Stijn Pk aflossingen

 

De uitslag kan u hier terugvinden alsook de Statistieken.

Wij bedanken ook graag nog eens alle medewerkers en jury die gedurende deze hele dag meegeholpen hebben om de meeting in goede banen te leiden. Door enkele technische problemen en een enorm groot aantal deelnemers werd er vertraging opgelopen. Hiervoor willen wij ons als club dan ook excuseren en u bedanken voor uw geduld.