BK Masters: 9 medailles voor VITA

 

Yves Herregodts BK 2017 masters

In het weekend van 17 en 18 juli organiseerde VITA in samenwerking met Eendracht Aalst het Belgisch kampioenschap voor Masters. Voor eigen volk deden onze masters het uitstekend: maar liefst negen medailles bleven in Ninove. Uitblinkers Yves Herregodts (3 medailles) en Lodewijk Cornelis (3 medailles) namen het meeste eremetaal mee naar huis.

Op dag 1 pakte Yves Herregodts meteen uit op de 400 meter horden. Hij pakte het zilver in 71″25 bij de M45. Op dat moment was de toon gezet en volgde Lodewijk Cornelis bij de M80 voor goud op de 800 meter. Hij finishte in 4’24″51. Op de 200 meter pakte Lodwijk eveneens een medaille, met 47″47 pakte hij zilver. Lodewijk CornelisAnja Vanbiervliet verging het op dat moment minder gezien zij geen geldige poging kon laten optekenen in het verspringen. Gelukkig kon ze daarna wel nog het brons pakken in het hinkstapspringen met 8m19 bij de W45. Johnny Degieter liet net als trainingspartner Yves zijn snelle benen zien en pakte brons op de 200m bij de M50. Yves deed datzelfde kunstje over bij de M45.

Daags nadien opende Yves met nog een bronzen medaille op de 110m horden in 23″28. Het verspringen verging Yves iets minder goed, hij werd laatste met 4m69, maar we weten dat dit uiteraard niet zijn hoofdnummer is. Anja greep dan weer net naast het brons in het kogelstoten, ze kwam amper 1 (!) centimeter te kort. Lodewijk ging dan nogmaals aan de haal met een gouden medaille op de 400 meter bij de M80. Ook Johnny dikte zijn medailleverzameling aan op dag 2: hij werd knap derde op de 400 meter in 58″05 bij de M50.

Anja pakte knap brons in het hinkstapspringen
Anja pakte knap brons in het hinkstapspringen

De afstandslopers mochten dan ook nog onder een bloedhete zon hun 5000 meter afwerken. Toptijden zaten er dus niet in maar Bruno De Corte werd met 17″15 toch knap zesde bij de M40 terwijl Mario Pennen in een totale offday nog een achtste plaats uit de brand sleepte in dezelfde categorie. Kurt Van Keymolen liep zijn eigen wedstrijd en focuste zich niet op de sterke concurrentie bij de M35, ondanks zijn laatste plaats was hij zeer tevreden met zij nieuw PR van 19’29″71.