BK beloften, junioren, scholieren & cadetten: PR’s bij de vleet + titel voor Elise

Arnout Schokkaert

Vorig weekend was het voor alle beloften, junioren, scholieren en cadetten tijd om nog een laatste keer uit te pakken op hun Belgisch kampioenschap. En of ze dat deden: de persoonlijke records moesten er een voor een aan geloven en als kers op de taart pakte Elise Lasser ook nog de Belgische titel op de 400 meter bij de scholieren!

Op zaterdag kwam enkel Preben in actie bij de beloften. Hij lootte de slechte binnenbaan op de 200 meter maar finishte toch nog in een verdienstelijke tijd. Hij werkt nu door naar de zomer.

Op zondag kwam het jong(er) geweld in actie. Maarten liep een mooi persoonlijk record op de 60 meter horden met 9″23. Even later volgden ook nog PR’s voor Lindsy, Maarten en Arnout. Elise kon geen PR lopen (wat dan weer een BR zou geweest zijn!) op de 400 meter maar won wel makkelijk de titel.  Met 55″29 dook ze wel een derde maal onder het vorige BR van Justien Grillet. Yana liep dan weer wel een geweldig mooi persoonlijk record, zij liet de klok stoppen op 2’39″92 op de 800 meter! Om de dag af te sluiten wist Arnout ook nog eens zijn persoonlijk record te verbeteren in het hink-stap-springen tot 11m29 waarmee hij knap vijfde werd.

Elise Lasser