Veldloop Aalter: Drie keer podium voor VITA

Michiel werd knap derde bij de seniors - Foto: Gaby De Vos
Michiel werd knap derde bij de seniors – Foto: Gaby De Vos

Vorig weekend trokken  de junioren, senioren en masters, naar de veldloop in Aalter. Maar liefst drie atleten prijkten achteraf op het podium.

Er was ook een jeugdatleet aanwezig van VITA: Odinn liep een mooie wedstrijd bij de benjamins jongens, hij finishte als negende.

14993321_10209862807380537_2905201435350763657_n

In da namiddag was het Hanne Verbuggen die als eerste de spikes mocht aanbinden van VITA. Zij ging meteen mee aan de leiding lopen en moest enkel haar meerdere herkennen in de ervaren Barbara Maveau. De rest van het pak finishte ver achter Hanne, waardoor zij met het zilver naar huis kon. Knap werk Hanne! In dezelfde wedstrijd liep Silke Segers ook een mooie wedstrijd, zij werd 22ste (en 18de bij de seniors). Haar mama, Gina Depetter, kwam als 55ste over de streep, goed voor een 23ste plaats bij de masters.

Bij de masters mannen 50+ kwamen we met een sterk trio aan de start. Patrick Vanderstraeten nam resoluut de leiding en liep zonder problemen naar de overwinning. In zijn zog volgden Patrick Van Dorpe als vierde en Erwin Segers als zesde. Als dat geen knappe teamprestatie is!

Mario Penne startte bij de masters (35-50j)  en junioren en finishte als 47ste in totaal en als 28ste van alle masters.

Bij de seniors kwamen we alweer met drie goede atleten aan de start. Michiel Baetens finishte knap als derde na een mooie inhaalrace. David Van Den Broek werd negende, ondanks een val in de eerste ronde. Bert Vermander kende een iets mindere dag maar werd toch nog knap veertiende.

Graag willen wij via deze weg ook nog trainer Frans Mattens bedanken voor de knappe prestaties van zijn atleten!