De eerste helft van het zomerseizoen: PR’s bij de vleet!

Met de examens in zicht loopt het eerste deel van het zomerseizoen stilaan op zijn einde. Hoog tijd dus om eens terug te blikken op de afgelopen maanden. Wie liep zich in de kijker in april, mei en juni bij VITA? Een overzicht.

(Halve) Fond: Masters en jongeren doen het goed

In de groep van trainer Frans Mattens zagen we bij de masters op de 5000 meter Bruno de Corte(16’47”) en Peter Geerts(16’43”) naar twee knappe tijden lopen. Eerstejaars belofte Michiel Baetens brak eveneens een grens, hij kwam met 3’57″11 voor het eerst onder de vier minuten uit op de 1500 meter. Ivan Sjuvarin, die sinds kort bij Frans traint, begint stilaan een 800m loper te worden. Met 2’08 is hij nog lang niet tevreden maar er zit zeker nog marge op! Bij de vrouwen liet Sara Segers haar klasse zien op de 800 meter door iedere keer rond de 2’11 te lopen. Wij wachten enkel nog op die ene uitschieter! Juniore Camille Degieter is ook bezig aan een goed zomerseizoen. Zij deed al heel wat seconden van haar PR af op de 800 meter, dat nu op 2’25” staat. Hanne Verbruggen moest haar geplande wedstrijden helaas staken voor een operatie, maar is alweer goed aan het trainen. Eind deze zomer zal ze dus terug op de piste staan!

foto

Bij de cadetten en scholieren, de groep van trainer Danny Allebosch, zagen we Robbe van Berlamont elke wedstrijd sterker worden. Met 2’07″37 op de 800 meter en 4’34″95 op de 1500 meter kan je wel stellen dat hij in goede vorm verkeert. Emma Gabriël liet afgelopen vrijdag in Ninove met 5’31 op de 1500 meter ook zien dat ze haar trainingen goed verteert.
13450853_804822699654384_698221291642033327_n

Werpers

De atleten van trainer Eric de Bremaeker staan niet vaak in de spotlights op onze website, maar daar komt nu dus verandering in: Sammy Stroobant zorgde voor heel wat punten op de interclub en ook Jonas de Gendt deed dat. Beide heren zullen later deze zomer zeker nog wat moois laten zien! Het is vooral uitkijken naar het BK over twee weken voor Jonas.

Sammy stroobant interclub 201+

Sprinters: PR’s, SB’s & CR’s

Dat het de sprint- en springgroep van trainers Ludwig Cardon en Anja van Bervliet goed verging in de maanden april, mei en juni heeft u zeker al gezien op onze website. Maar dat houdt ons niet tegen om de prestaties van hun atleten nogmaals in de kijker te zetten. Julian Cobbaert zette onder meer een knappe tijd neer op de 400 meter (48.74). Voor hem lonkt een WK-deelname op de 4x400meter bij de junioren. Jori Stroobant zorgde eveneens voor mooie prestaties. Zijn 400m horden in 52.96 op de interclub blijft de meest opvallende prestatie, maar daar gaat dit seizoen zeker nog wat aan af aangezien hij vrijdag nog het CR op de ongewone 200m horden verbeterde! Ook hun trainingsmakker Preben Herregodts liet veel moois zien. Zijn 23″18 op de 200 meter in Ninove mag dan ook niet onopgemerkt blijven. Om dan nog maar te zwijgen van hun CR op de 4×400 meter met Ivan Sjuvarin! Snelle mannen!

preben

Bij de cadetten en scholieren is natuurlijk Elise Lasser, die zich plaatste voor het EK in Georgië op de 400 meter(54″51), de uitblinker. Maar ook Kimberly Vinck deed het voortreffelijk: vrijdag sprong ze voor het eerst voorbij de vijf meter in het verspringen. Verder zagen we ook enkele jongens (of moeten we heren zeggen?) goed presteren. Maarten Lootens komt met 61″11 alsmaar dichter bij de magische grens van 60″ op de 400 meter horden. Lowi Sorgeloos wordt ook alsmaar sneller op de 100(11″66) en 200 (24″69) meter. Ook Duncan Heyligen (13″07 en 27″07) en Jordy van Isterdael (14″17 en 30″70) blijven week na week progressie maken. Bij de meisjes doen Freya De Winter en Jelske D’hoe dat ook. Beide meisjes liepen al een knappe 200 meter en doen het respectievelijk in het hoogspringen en verspringen ook voortreffelijk.

Kimberly Vinck

U leest het, we kunnen spreken van een geslaagde eerst seizoenshelft! Hopelijk brengt het tweede deel van de zomer evenveel successen!