Interclub Cadetten & Scholieren: Meisjes knap vijfde

Het begin van de maand mei staat traditioneel in teken van de interclubs bij de atleten vanaf cadet. Dit weekend waren de cadetten en scholieren aan de beurt. Op zaterdag werden de meisjes knap vijfde.

Interclub cadetten en scholieren meisjes 2016

Met negen atleten kwamen we zaterdag aan in Lebbeke, een onvolledige ploeg maar dat kon het negental niet afschrikken. Freya De Winter zette meteen de toon door het maximum aantal punten te pakken in het hoogspringen. Zij won makkelijk met een sprong over 1m45. In het verspinrgen werd Noa Van Bos knap vijfde met een sprong van 3m75. Even later gooide sprintster Kimberly Vinck dan haar speer naar een vierde plaats,  en dat zonder veel specifieke training! Margot de Tang steunde de ploeg en pakte in het kogelstoten en speerwerpen bij de cadetten 1 punt; van teamspirit gesproken! Ook Noa deed dat op de 100 meter zodat de andere atleten meer punten konden pakken op hun beste nummers. Bij de scholieren pakte Femke de Nil zes punten op hetzelfde nummer. Emma Gabriel

Femke Van De Velde werd knap vijfde op de 800 meter in 2’44″96 terwijl Jelske D’Hoe tweede werd in het verspringen bij de scholieren met 4m57. Emma Gabriël liep ook een knappe wedstrijd: zij werd vierde op de 1500 meter in 5’50″62, goed voor zeven punten. Alsof dat nog niet genoeg was zorgde Elise Lasser nog voor de overwinning op de 200 meter in een knappe tijd van 25.35 om daarna met Kimberly, Freya en Jelske ook nog de 4×100 meter te winnen. En zo finishten onze meisjes knap vijfde! Proficiat!

Kimberly Elise Jelske Freya interclub 2016

Uitslag