Veldloop Uitbergen: Drie keer op het podium

Na het mooie resultaat zaterdag op het BK indoor  te Gent, viel er opnieuw wat te vieren bij de lange afstandlopers. Deze keer in de veldloop te Uitbergen. Met drie podia overtroffen onze atleten de verwachtingen.

Aline startte de dag goed met een bronzen medaille. In dezelfde race  werden Belle en Cloë knap 12e en 13e. Bij de jongens legde Xander beslag op de achtste plaats. De een jaar oudere Sybe werd 12de. Kort na hem finishte Senne als 13e. Bij de miniemen meisjes liep Alixe een hele knappe wedstrijd, zij werd mooi achtste na een slimme race.

Aline Van Weyenbergh

Aline Van Weyenberg derde.

Bij de scholieren meisjes tekenden Emma Gabriël en Emilie Tuytschaever present, zij werden zesde en achste.

Bij de vrouwenwedstrijd (junioren, masters en senioren) kregen we heel wat mooie prestaties te zien. Vooraan leek het er even op dat Hanne Verbruggen met de overwinning ging lopen, maar zij maakte de fout om te vroeg weg te lopen van de kopgroep en viel door de wind helemaal stil in de laatste ronde. Maar met een bronzen plak zijn we natuurlijk ook heel tevreden! Camille Degieter finishte als zevende, wat haar een tweede zilveren medaille opleverde dit seizoen. Twee plaatsen verder finishte Annelies De Deyn, Silke Segers werd ook knap 14e. Bij de masters zagen we Gina Depetter en Rita Slabbynck als 22e en 23e finishen.

Camille Degieter krijgt zilver
Camille Degieter zilver

Hanne Verbrugge finischte derde.

Hanne Verbruggen derde.

Bij de junioren-masters race bij de mannen zagen we wederom een ijzersterke Patrick Vanderstraeten, hij kwam als 50+ tussen het ‘jonge geweld’ als 4e master en 7e overall over de meet. Nog geen dertig seconden later liep ook Erwin Segers, die in bloedvorm zit(!), over de meet als 10e. Voor hem finishte Bruno op de 9e plaats en achter hem werd junior Maarten Gabriël knap 11e. Ironman in wording David Gabriël werd knap 16e. Tot slot werd Jean-Benoit Hubert 30e.

Uitslagen zijn hier te vinden.